Vita D Ultra 4000

Vita D Ultra 4000

D vitamin lágyzselatin kapszula, kapszulánként 4000 NE D vitamin tartalommal, 60 kapszulás kiszerelésben.
OGYÉI/64491-1/2020

 

2 munkanap

További információk

1.690 Ft

Mi a D vitamin?

A D vitamin  valójában a szekoszterodiok egy csoportja, ehhez a csoporthoz tartozik a D3 -vitamin, vagyis a kolekalciferol, egy zsírban oldódó vitamin, melyet bőrünk a napfény UV sugárzásának a hatására képes előállítani. Téli, napfényhiányos időszakban előfordul, hogy szervezetünk nem képes eleget termelni, ezért szükséges a pótlása. A D vitamin számos élelmiszerben megtalálható, így pédául a zsíros tengeri halakban (többek között a lazacban, szardíniában és heringben), a tojás sárgájában, a májban vagy a vörös húsokban. A természetes D vitamin források mellet pedig alkalmazhatunk táplálékkiegészítőket is.

Angolkór és D vitamin hiány

Az ipari forradalom váratlan hatásai közé tartozott az angolkór (rachitis) megjelenése, mely elsősorban az iparilag fejlett angliai és észak-amerikai városban érintő gyermekeket súlytotta. Sokáig tartott, mire felismerték, hogy a csontdeformitást és csontlágyulást a napfény hiánya, a nem megfelelő táplálozás és a légszennyezettség okozza, csak a XX. század elejére ismerték fel, hogyan alakul át a bőrben lévő provitamin klekalciferollá. A D vitamin hiánya azonban, mint már kiderült, még számos más betegséghez vezethet, hiszen nélküle felborul a szervezet foszfor- és kálcium egyensúlyát szabályozó rendszere, ennek következtében súlyosan károsíthatja a csontokon túl a veséket (Falconi szindróma), a keringési rendszert, egészen sejtnövekedésig, a mellékpajzsmirigy-elégtelenségig és az immunrendszer nem megfelelő működéséig.

Mire jó a D3 vitamin?

A föntiekből következik, hogy hozzájárul a kalcium és a foszfor megfelelő felszívódásához és hasznosulásához, ezáltal pedig a vér normális kálciumszintjének a fenntartásához. Éppen ezért közvetlenül hat az egészséges csontozat kialakulására és fenntartására, valamint a fogak egészségére is. Mindezeken túlszükséges az egészséges izomfunkció fenntartásához, az immunrendszer megfelelő működéséhez és nem utolsó sorban a sejtosztódáshoz is. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb hatásait.

Vita D Ultra 4000

Összetétel 1 kapszulában:

Kolekalciferol 1 MI U/g –  D3 -vitamin 100µg (4000IU)

Egyéb összetevők: zselatin, glicerin, tisztított víz, napraforgóolaj.

Kiszerelés:

60 db lágyzselatin kapszula

 

Ne használja a terméket vesebetegség esetén, vagy amennyiben a készítmény bármely összetevőjére allergiás.
A táplálékkiegészítők alkalmazása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.