Kínai hernyógomba

Fachet Kínai hernyógomba koncentrátum teljesítményfokozásra és roborálásra.

Krónikus fáradtság csökkentésére, a szív, a vese, a máj, a tüdő működésének erősítésére, a legyengült szervezet energetizálására ajánljuk. Immunmoduláns és tumor ellenes hatása, valamint a szív-, érrendszer működésének széleskörű támogatása kiemelkedően figyelemreméltó számtalan egyéb jótékony hatása közül, továbbá sportolók kimagasló teljesítménynövelését képes biztosítani a légzésfunkció javításán, a szervezet oxigén felhasználásának fokozásán és egyes anyagcserehatásokon keresztül.

OGYÉI/29865-1/2020

2 munkanap

További információk

Alkalmazás

felnőtteknek naponta 1-3 kapszula

Kiszerelés

60 db kapszula

5.490 Ft 3.840 Ft

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség (db) 23 +
Kedvezményes ár 3.552 Ft3.264 Ft

Fachet kínai hernyógomba – termékleírás

A Fachet Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) kapszulát egészségmegőrzés céljára ajánljuk.

A Cordyceps sinensis gyógyászati szempontból kiemelkedik a több száz ismert gombát tartalmazó Cordyceps nemzetségből. Már az ősi feljegyzések is ajánlották afrodiziákumként, krónikus fáradtság csökkentésére, a szív, a vese, a máj, a tüdő működésének erősítésére, a legyengült szervezet energetizálására.

Immunmoduláns és tumor ellenes hatása, valamint a szív-, érrendszer működésének széleskörű támogatása kiemelkedően figyelemreméltó számtalan egyéb jótékony hatása közül, továbbá sportolók kimagasló teljesítménynövelését képes biztosítani a légzésfunkció javításán, a szervezet oxigén felhasználásának fokozásán és egyes anyagcserehatásokon keresztül.

A kínai hernyógomba Tibetben és Kína Tibettel határos tartományaiban, valamint kisebb mennyiségben India északi részén, Nepálban és Butánban is előfordul. A természetes környezetében élősködő életmódot folytató Cordyceps nemzetség több mint 300 gombafajt foglal magában, a világszerte megnövekedett érdeklődés hatására ma már üzemekben termesztik.

Habár már a nyolcvanas évektől egyre erősödő figyelem övezi, köszönhetően a gombák gyógyhatását vizsgáló egyre szaporodó tanulmányoknak, nemzetközi reflektorfénybe 1993-ban került. Ekkor ugyanis, a Kínai Nemzeti Játékok alkalmával több közép- és hosszútávfutó hihetetlen rekorddokkal teljesítette a távot. Mint kiderült, teljesítményük fokozásához hernyógombát használtak.

A hagyományos kínai orvoslásban a hernyógombát a tüdő-, a máj- és a veseműködés rendellenességeinek kezelésére, valamint asztma kezelésére használják.

Aktuális kutatások

Nem meglepő módon a kutatások elsősorban a hernyógomba teljesítményfokozó hatására koncentráltak először. Egy ötven év felettiek körében végzett kutatás során naponta háromszor 333 mg hernyógombát kaptak a résztvevők 12 héten keresztül. Az eredmények meggyőzőek voltak, mind a légzésfunkciók, mind pedig az anyagcsere jelentősen javult a hernyógomba-kezelésben rszesülő személyeknél a placebót kapó kontrollcsoporthoz képest.[1]

Kutatások igazolják emellett, hogy erős fizikai igénybevétel esetén csökkenti a savasodást és növeli a vér oxigénszintjét, ezen kívül immunomoduláns hatásának köszönhetően javítja az immunrendszer általános állapotát, jótékony hatással van a szellemi és fizikai teljesítőképességre, mivel az ATP szint növelése révén csökkenti a fáradtság-érzést.

Újabban tumorellenes hatását is vizsgálják. Egy koreai, tüdődaganatos betegek körében végzett kutatás[2] során arra az eredményre jutottak, hogy a hernyógomba használatával 6%-kal, vagyis statisztikailag jelentős mértékben csökkenthető a mortalitás.

Összetevők

100%-ban természetes hatóanyagok!

Összetevők: Hernyógomba-kivonat (Cordiceps siensis) 60 db kapszula

1 kapszula (446 mg) tartalmaz:

  • Hernyógomba-kivonat 250,0 mg
  • Egyéb összetevok: Zselatin (kapszulahéj), Mikrokristályos cellulóz, Magnézium sztearát

Ez a termék 5:1 arányú kivonatot tartalmaz, vagyis a nedves fermentálásnak köszönhetően a hatóanyagtartalma ötször magasabb az őrleményekhez képest.

Alkalmazása

Felnőtteknek napi 1-3 kapszula.

 

 

[1] https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2009.0226
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31261510
A webáruházunkban árult étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét. Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz. Kérjük vegye figyelembe, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.