Ganoderma gomba kivonat

Dr. Fachet ganoderma gomba kivonat kapszula

A pecsétviszgombát (Ganoderma Lucidum) évezredek óta használják a máj, vese, szív és tüdő betegségeinek kezelésére, általános erősítésre és az öregedési folyamatok lassítására. Mára már kutatások igazolják számos jótékony hatását, többek között tumorellenes, májvédő, immunomoduláns, gyulladáscsökkentő és allergia ellenes hatása is bizonyítást nyert.

2 munkanap

További információk

Alkalmazás

felnőtteknek naponta 2-4 kapszula

Kiszerelés

60 db kapszula

5.490 Ft

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség (db) 23 +
Kedvezményes ár 5.078 Ft4.667 Ft

Ganoderma: az öröklét isteni gombája

 

A Ganoderma, vagyis a pecsétviasz-gomba évezredek óta ismert és széles körben használják távol-keleten, egészségmegőrzésre és az életminőség, élettartam javítására. Már az első, orvosi feljegyzésekben is szerepel (melyek a Han dinasztia idején keletkeztek i.sz. 25 és 220 között), kiemelkedően nagy becsben tartották, sőt, Kínában egy időben valamennyi termés a császár tulajdona volt. Mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ma már világszerte nagyüzemileg termesztik, hogy a megnövekedett keresletet ki tudják szolgálni. Gyógyhatásait a távol-keleti mellett ma már a modern, nyugati orvoslás is kutatja és elismeri.

Ganoderma, reishi, pecsétviaszgomba

A taplóalkatú gombák rendjébe tartozó, fényes, lakkos felületű pecsétviszgombát számtalan néven ismerjük. Latin nevének az első tagja a görög gano (fényes) és derma (bőr) szóból származik, ezt fokozza a Ganoderma Lucidum, vagyis ragyogó ganoderma. Magyar neve, a pecsétviaszgomba is inkább külsejére utal, színe, csillogása hasonlatos a pecsétviaszhoz, ám nincs hozzá köze. Ázsia nevei ezzel szemben sokkal inkább belső értékeit emelik ki. Kínai neve[1], a Linghzi két összetevőt takar: a ling jelentése: isteni, misztikus, csodálatos, szent, hatékony stb., míg a zhi növényekre, gombákra használatos. Hasonlóképpen japán neve a reishi azt jelenti: a halhatatlanság növénye, de hívják mannentake-nek, vagyis a tízezer év gombájának is, ezzel is életmeghosszabbító hatására.

Ganoderma, a szupergomba

Kevés gombafaj van, melyet olyan régen és széles körben vizsgálnak, mint a pecsétviaszgombát. Ennek oka nem csak a valóban évezredekre nyúló tapasztalat, hanem az egyre gyarapodó tudományos tények hosszúra nyúló sora. Ahogy fönt megjegyeztük, már egészen korai írásos emlékekben is méltatják, a kínai gyógyászatban a chi erősítésére, köhögés, asztma enyhítésére, a tüdő, a máj, a szív és a vesék betegségeinek a kezelésére használták. A modern kutatások ezeket a hatásokat vizsgálják és általában igazolják is. Komplex termékünk, a Fachet Vital Defense Basic is ezért tartalmaz ganodermát, mely az egyik fő összetevője.

A ganoderma, nyers állapotban nagyrészt vízből (90%) áll, ezért szárítva, illetve kivonatok formájában alkalmazzák. A szárított gombaporral ellentétben a kivonatok hatóanyagtartalma stabilabb és magasabb. Nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, szénhidrátot és növényi rostokat, emellett vitaminokat és ásványi anyagokat is, nátriumot, kalciumot, foszfort, vasat, cinket, szelént, ként és rezet. Aktív hatóanyagai között megtalálhatók a terpenoidok, szteroidok, fenolok, glükoproteinek és poliszacharidák (pl. alfa- és béta glükánok) is. Az esszenciális aminosavak terén kiemelkedő lizin és leucin tartalma, de gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban is.  Egyedi összetétele révén szuperélelmiszerként is megállná a helyét, sokrétű gyógyhatásainak is ez a kiindulópontja.

A ganoderma gyógyhatásai

Számos kedvező élettani hatása közül a leginkább a daganatos betegségek legyőzésében betöltött szerepéért keresik a legtöbben. A poliszacharidák tumorellenes hatását már több gombafaj esetében igazolták. A ganoderma többek között tüdőrák[2], bőr- és mellrák[3] esetében is hatásosnak bizonyult,ugyanis gátolja a rákos sejtek fejlődését, növekedését és vándorlását. Emiatt kiegészítő kezelésként ma már széles körben alkalmazzák a távol-keleti, modern orvoslásban is, nem véletlenül a legtöbb kutatatási eredmény is ezekről a területekről származik[4].

Pozitívan hatásokról számolnak be szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is[5], a ganoderma vérnyomáscsökkentő hatása mellett védi az ereket, csökkenti a lerakódások mértékét és lassítja azok kialakulását.

Feltehetőleg Immunomoduláns hatásának köszönhető a gyógygomba rákellenes hatása is[6], azonban ugyanez a hatás jelenthet segítséget az autoimmun eredetű betegségekben (pl. artritisz, pszoriázis, kolitisz) szenvedőknek is, viszont pontosan ezért nem szedhetik immunszuppresszáns kezelésben részesülők. Terpéntartalmának köszönhetően allergiás betegek számára is természetes megoldás lehet, ugyanis antihisztamin hatása révén jelentősen képes a kellemetlen tünetek csökkentésére[7].

Májvédő és gyulladáscsökkentő[8] hatása révén a pecsétviszgomba a májbetegek körében is népszerű, hiszen magas antioxidáns tartalma révén védi a májat és csökkenti annak terhelését, akadályozza fibrózisok kialakulását és gyulladáscsökkentő hatása is kitűnően érvényesül, nem mellékesen, a májenzim-szinteket is normalizálja. Szintén magas terpén és poliszacharida tartalmának köszönhetően egyre inkább elismerik[9] a ganoderma szerepét a diabétesz és inzulin-rezisztencia kezelésében is.

A Dr. Fachet Pecsétviszgomba (Ganoderma Lucidum) kivonat

A Dr. Fachet pecsétviaszgomba kivonat ellenőrzött, forrásból, európai beszállítótól, biológiai gazdaságból származik, mentes a vegyszer és nehézfém-szennyezésétől. Termékünk nem gombaport, hanem standardizált kivonatot tartalmaz, így biztosítani tudjuk az állandó minőséget és a legmagasabb hatóanyagtartalmat.

Ez a termék 5:1 arányú kivonatot tartalmaz, vagyis a hatóanyagtartalma ötször magasabb az őrleményekhez, gombaporokhoz képest.

Kizárólag természetes eredetű hatóanyagot tartalmaz!

1 kapszula tartalma: 250,0 mg kivonat

Alkalmazás: felnőtteknek napi 2-4 kapszula.

Fogyasztást követően a flakon visszazárása ajánlott.
Kiszerelés: 60 kapszula/flakon

A terméket kisgyermekek elől el kell zárni. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Amennyiben a gombakivonatra allergiás, a készítményt ne fogyassza!

Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25 ºC) tartandó!

A táplálékkiegészítők szedése nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és a testmozgást, valamint nem helyettesíti az orvosi ellátást. Amennyiben ön gyógyszeres kezelés alatt áll, a készítmény alkalmazását egyeztesse kezelőorvosával. A készítmény bármely összetevőjével szembeni érzékenység esetén ne alkalmazza a készítményt. A szedése várandós és szoptató kismamák, valamint kisgyermekek számára nem ellenjavallt, ugyanakkor az adagolásról nincs elégséges információ, ezért ezekben az esetekben körültekintéssel, kezelőorvosával egyeztetve alkalmazza.

Források:

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Lingzhi_mushroom
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6821078/
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372873/
[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6209820/
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204443/
[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6209820/,
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4417579/
[8] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6130508/
[9] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6891282/