Orvos válaszol - Kérdések

Kérdés

Tisztelt Cim!

A bàtyàm nevèben èrdeklôdôm. 2000 ôta Hepatitis C t diagnosztizàltak nàla, 2016 tol sikerûlt a vîrusbôl kikezelni de a màjzsugorodàs elôrehaladott àllapotban van màr 2 ève felajànlottàk h a transzplantacios listàra kerûljôn, sajnos elutasîtotta. Ez èv elejèn rosszindulatu tumor alakult ki a màjàn amit laparoscopias beavatkozassal kimûtôttèk. Sajnos fèlô a daganat kiujulàsa. Szerenèm kerni ônôket h ha ôsszeàllitanàk h milyen termèkeket – adagolàs ès milyen idôtartamig kell szednie .
szönettel Andrea

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 14.

Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérésével. Hepatitis-C esetén célzott kezelést a gyógygombák nem tudnak biztosítani, kiegészítő kezelésként, immunerősítőként a Fachet Vital Basic nevű készítményt ajánljuk 2×2 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával. Minden bevételt javasolt kiegészíteni 500mg C-vitaminnal a gombahatóanyagok felszívódásának érdekében. További lehetséges kiegészítők:

Preventa vagy Kaqun víz (utóbbi ivó és fürdőkúraként), minőségi probiotikum (Probiotix vagy Progastro825), Legalon, Bio-curcumin, SelenoQ10, homoktövis, CBD olaj, megfelelő omega 3/6 arányú halolaj fogyasztása, gyógyteakeverékek, napi 4000NE D-vitamin.
Természetesen a minőségi táplálkozás mindennek az alapja, ajánljuk ezért a makrobiotikus táplálkozási rendszer személyre szabott meghatározását.
Tisztelettel kívánunk mielőbbi jobbulást Testvérének, Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Pajzsmirigy alulműködésem van (bal lebenyt eltávolították) ésinzulin rezistencia, de ezekre nem kell gyógyszert szednem. Sajnos epekövem is van, ami az elmúlt hetekben nagyon sok problémát okozott, rohamok voltak. Egy hete állapították meg, hogy jelentősen megnagyobbodott a májam, pedig alkoholt nem ittam, nem iszom, a zsíros ételeket évek óta nem eszem. Sajnos az epém miatt a zöldségek nagy részét is kerülöm kell. Mit ajánl, melyik gyógygombát szedjem. Számomra most az elsődleges cél a máj regenerálása (articsóka és máriatövis kivonatot eszem) és az epém rendbe tétele fogyással együtt. Köszönöm válaszukat. S.A.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 14.

Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az említett állapotok kezelésében kiegészítésként alkalmazhatók a gyógygombák, Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően), amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással.
Ajánlott a klasszikus és a komplementer medicina ötvözése, kiemelten a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása (pl. makrobiotika), a bélflóra rendezése (minőségi probiotikumok fogyasztása, pl. Probiotix vagy Progastro825), megfelelő aktív életmód, rendszeres testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), és valamennyi tényező közt kiemelten a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait). Mindez kiegészíthető egyes gyógymódokkal (pl. craniosacralis terápia) és gyógynövényekkel (eperfalevél; közönséges galaj), ill. bizonyos készítményekkel, mint pl. CBD-olaj, megfelelő omega 3/6 arányú halolaj bevitele, Bio-króm, Kaqun víz fogyasztása, stb.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Üdvözlöm Önöket.Én magamról, s a férjemről írnék.A páromnak 2 es diabétesze van, érszűkület és neuropátiás diabétesz.Fáradnak fájnak a lábai, többször görcsöl a vádlija.Ez mellett magas vérnyomásra is szed gyógyszert.Szerintem a beleinek sem ártana valami támogatás.Gyógyszerei, clopidrogél, bisoprolol sandoz, co arbartan 100-as, Merckformin 1000 es, noclaud, pantoprazol, rilmenidin, roxera plus, thyogamma, + vitaminok. d3 3000 es, c 1500, szelén-cink-evitamin. magnézium, k2. b 12, oxikarot.Járvány alatt ezüst kolloid. Nagyon elkeserit ez az állapot, a sok gyógyszer, azért is fordulnék őnőkhőz, hátha valaki meg tudná mondani, “hogy ezeket szedje,”Az én problémám, sipoló fül, pajzsmirigy nagyobbodás kis göbökkel(ultrahang, éves nyomonkövetés javasolt) a működése jó, tüdőben kötegelt árnyék, (pulmanológiai teendő nincs.)Epeműtét óta(ott vérmérgezés), epés zsírmáj, reflux, és szerintem gyomor bél probléma is lehet, sokszor lepedékes a nyelvem.Már vagy 4 éve van egy sipolyom, mit diólevél teával próbálok karbantartani, lett volna műtét, de lebeszélt egy ismerős, kinek már harmadjára kiújult.Ezenkivül elég eresek a lábaim,(főleg a bal), ez a nehézláb érzés. az én gyógyszereim. co arbartan, moxostadt, Amlodipin és nebivolol sandoz. a vitaminok meg mint a páromnál.Most kezdtük el fújni a c peptidet, s aki ajánlotta és használja mondta hogy kellene mellé gyógygomba is.Ezért is gondoltam, hogy vélemény kérnék önöktől.Nagyon megköszönöm, ha válaszólnak, s azt is megértem, ha nem.Túl sok és bonyolult, legálább is számomra, amit írtam, de sajnos ez van.Ami kimaradt és lényeg 72 évesek vagyunk, de még igy is azt mondják, nem látszik rajtunk.Semmi gond, de mi érezzük.Már azt is megköszönöm, hogy elolvassák a levelem,hát ha még tanácsot is kaphatok.További szép napokat és jó egészséget kivánok.Tisztelettel T.I.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 04.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Bár gyógyulást önállóan a gyógygombáktól sem ígérhetünk, azok számos folyamat támogatásával segíthetnek Férje betegségeinek, panaszainak enyhítésében. Ehhez a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termékben található hernyógomba a szervezet oxigén-felhasználásának javításával és energetizáló hatásával a fáradtság és gyengeség ellensúlyozásában is hasznos lehet. Mindezek mellett fontos lenne, hogy Férje mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása, minőségi probiotikum (pl. Probiotix vagy Progastro825), bio-króm szedése, megfelelő omega 3/6 arányú halolaj fogyasztása, illetve jótékonyan hathat egyes gyógynövények alkalmazása (pl. eperfalevél). Ajánljuk a Preventa víz utáni érdeklődést, mivel ennek fogyasztása is segíthet a cukorbetegség vonatkozásában.

Önnek is hasonlóan komplex kiegészítő terápiás csomagra volna szüksége, melyben helyet kaphat a Fachet Vital Plus 2×1 kapszula/nap adagolással (ugyanúgy 4 hónap szedés, 1 hónap szünet ciklusok váltogatásával), a Kaqun víz (ivó és fürdőkúra), a makrobiotikus étrend, a mindennapos fizikai aktivitás, megfelelő lelkigyakorlatok, az Alflorex nevű probiotikum (külföldről kell meghozatni), célzott gyógyteák, minőségi CBD-olaj.

A sipoly megszüntetése csak annak teljes kiirtásával érhető el, amennyiben ez lehetséges.

Tisztelettel kívánunk Önöknek jobbulást , Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Jó estét kívánok. Kérdésem a következő lenne több hónapja erős köhögés és nehéz levegő vétel van

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 04.

Tisztelt Uram!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Javasoljuk mielőbbi orvosi kivizsgálás elindítását a tünetek, panaszok tisztázása érdekében.
A pontos diagnózis ismeretében beállított célzott terápia kiegészítéseként készséggel segítünk a komplex kiegészítő terápia összeállításában.
Várjuk jelentkezését, mielőbbi gyógyulást kívánunk, Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot