Orvos Válaszol

Kérdés

Jó napot!Mellkasfájdalomra és hátfájdalomra melyik gyógygombát használjam?

B. Tímea

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 21.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Amennyiben panaszai nem múlnak vagy netán fokozódnak, azt javasoljuk haladéktalanul keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát! A célzott kivizsgálás egyértelmű választ ad a kérdésére, amit távolból csak találgatni lehetne.

A kivizsgálást követő célirányos kezelés mellett vagy azt követően – szervezete roborálására, erőnlétének fokozására – a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást és jó egészséget,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt dr úr a kérdésem az lenne hogy a gyogygombák a tüdőtágulásra is tud segiteni?

O. Katalin

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 20.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az Ön által említett problémára nem tudunk célzott gyógygombát ajánlani, amely gyógyulást eredményezhetne. Azonban a gyógygombák több módon nyújthatnak támogatást a szervezetnek ebben az esetben is (pl. immunerősítés, gyulladáscsökkentő hatás, antimikrobiális hatás, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, stb.). Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne, hogy Ön – a lehetőségekhez képest – vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelf Doktor Úr!

Édesapámnál prosztata daganatot diagnosztizáltak, megműtötték, de most egy évre rá 2,2 PSA értéket mértek. Lehet , hogy kell sugárkezelés.
Kérem adjon tanácsot, melyik gyógygomba készítményt érdemes megrendelni.

T. Hajnal

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 20.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Édesapja érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesapjának,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Leokemia esetben használható e a gyógy gomba.Ha igen ,melyik?

V. Gizella

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 20.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Daganatos betegségek kezelésére a Fachet Vital Defense Basic nevű terméket szoktuk ajánlani, de leukémia esetén nagy körültekintéssel. Ennek oka, hogy a gombák befolyásolják az immunrendszer működését. S, bár a kóros immunfolyamatokat a gombák nem támogatják, mindenképpen óvatosságra van szükség!  A gombák szedése csak akkor javasolt, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

Javasolt adagolás:

  1. hét: reggel 1 kapszula Fachet Vital Basic + 500mg C-vitamin (tabletta formátumú) a gombapoliszacharidák felszívódásának elősegítésére
  2. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) az adag felemelhető 2×1 kapszulára naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)
  3. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) reggel 2, este 1 kapszula Fachet Vital Basic + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)
  4. héttől: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) 2×2 kapszula naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

Amennyiben a gombák fogyasztása továbbra sem okozott zavart, ez lehet a fenntartó adag. Javasolt 4 hónap szedés után 1 hónap szünetet tartani és ezt hosszú távon újra és újra megismételni.

A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Önök érdeklődnének, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kedves Dr. Fachet József!

Emlőrák miatt szedem a Vital DEfence basic készítményt (2×4 kapszula/nap). A bal emlőmet teljesen eltávolították. Ez volt a harmadik műtétem ebben az évben (porckorongsérv műtét, részleges emlő és tumor eltávolítás, teljes emlő eltávolítás). Ezek után lesz majd az onkológiai kezelés, de előtte egy PET CT készül majd. A harmadik műtét április végén volt, azelőtt kezdtem szedni a készítményt. Ezenkívül nem eszek kristálycukrot, édességeket, süteményeket, krumplit, főtt tésztákat, fehér rízst, viszont sok nyers salátát, gyümölcsöt, zabpelyhet, mézet, virágport, 70%-os étcsokit időnkét. Feltétként húst, trappista sajtot, főtt tojást, gombát. Május elején a váratlan hideg hatására ( a lakásban nem volt fűtés) előbb náthás lettem, majd légcsőhurut alakult ki, amit kezeltem gyógyteákkal, mézes gyömbérrel, kakukkfüves köptetővel stb. , a végén csak felírattam antibiotikumot, mert 5 nap után is gyenge voltam. Azt szeretném tudni, hogy a gombakészítményt szabad használni az antibiotikummal párhuzamosan? Válaszát előre is megköszönve: V. I. Erika

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 20.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy a Fachet készítményeket választotta. Az antibiotikum mellett fogyaszthatók a gyógygombák, sőt ezek fogyasztása tartósan ajánlott a mindennapokban. 4 hónap szedés után ajánlunk mindig 1 hónap szünetet tartani, majd a kezelést folytatni.

Örvendetes, hogy Ön néhány változást indított az életvitelében, amit érdemes lenne valamennyi olyan területre kiterjeszteni, amely érdemi befolyást gyakorol az Ön egészségi állapotára. Mindezt annak érdekében, hogy szervezete harmonikus működését minél kevesebb zavaró tényező akadályozza.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

T Cim!
Szeretném megkérdezni, hogy hideg kéz és lábra, valószínű keringési gond tudna-e javasolni gyógygombát?
Válaszát köszönöm H Margit.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Bár a gyógygombák jótékony hatásai közt szerepel a keringési rendszer támogatása és a gyulladásos folyamatok mérséklése, nem tudunk a gombáktól Önnek gyógyulást ígérni az említett problémára, bár azok mérsékelhetik a panaszokat.

Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

A gyógygombák több módon támogathatják az Ön szervezetét, ezért a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Dr Úr,
14 éves unokaöcsémnél lymphomát diagnosztizáltak (könyökén indult egy daganat, majd a tüdején lett egy pici folt). Ma kezdi a kemoterápiát. Melyik termék szedését javasolná neki? Előre is köszönettel,

B. Tímea

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Szeretnénk megerősíteni, hogy a Fiatalember kezelését elsődlegesen az orvosi terápia szerint ajánljuk folytatni, javaslatunk ennek kiegészítéseként értelmezendő. Daganatos betegségek kezelésére a Fachet Vital Defense Basic nevű terméket szoktuk ajánlani, de limfomák esetén nagy körültekintéssel. Ennek oka, hogy a gombák befolyásolják az immunrendszer működését. S, bár a kóros immunfolyamatokat a gombák nem támogatják, mindenképpen óvatosságra van szükség!  A gombák szedése csak akkor javasolt, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

Javasolt adagolás:

  1. hét: reggel 1 kapszula Fachet Vital Basic + 500mg C-vitamin (tabletta formátumú) a gombapoliszacharidák felszívódásának elősegítésére
  2. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) az adag felemelhető 2×1 kapszulára naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)
  3. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) reggel 2, este 1 kapszula Fachet Vital Basic + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)
  4. héttől: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) 2×2 kapszula naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

Amennyiben a gombák fogyasztása továbbra sem okozott zavart, ez lehet a fenntartó adag. Javasolt 4 hónap szedés után 1 hónap szünetet tartani és ezt hosszú távon újra és újra megismételni.

A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Önök érdeklődnének, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Unokaöccsének jobbulást, jó egészséget,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!

Egy kedves ismerősöm májrákra szedi a készítményt már 2017 novembere óta, szünetet nem tartott azóta. Ez okozhat valamilyen problémát, vagy nem gond, ha nincs szüneteltetve a gomba szedése? Illetve az lenne a kérdésem, hogy problémás lehet e ha a gomba mellé szed Kannaway olajat a beteg? Mostanában elgondolkodtunk rajta, mert nincs túl jól.

Előre is köszönöm a segítséget!

I. Aletta

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 16.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését és ismerőse elkötelezettségét!
A Fachet gombakészítmények fogyasztását illetően mi szoktunk javasolni 4 havonta 1 hónap szünetet, de nem a máj védelme érdekében. Minden esetben kihangsúlyozzuk, hogy a gyógygombák ugyan kiváló készítmények, de sajnos nem csodaszerek, azaz egy komplex, holisztikus terápiás csomag egyik elmeként édemes megtalálni a helyüket az egyénre szabott terápiás programban. Mindezt azért írjuk, mert bár számos folyamaton keresztül támogatják a gyógygombák a szervezet működését, ennek ellenére sajnos a daganatos betegség gyógyulását nem garantálják. Így legnagyobb valószínűséggel az állapotrosszabbodás a májdaganat előrehaladását tükrözheti. A Kannaway szerdhető a gombákkal és önállóan is, az említett panasz nagy valószínűséggel szintén nem hozható összefüggésbe ezzel a termékkel.
Tisztelettel kívánunk Ismerősének jobbulást,
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Üdvözlöm!
Én úgy tudtam, hogy a Hernyógomba a leghatásosabb a cukorbetegég kezelésében. Az önök hernyógomba termékénél ennek a problémának a kezelése nem szerepel. Kérdésem, hogy a Kínai hernyógomba terméküket ajánlja a 2-es típusú cukorbetegség esetén? Vagy! Más terméket javasol?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Z. Antal

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. május 16.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A diabétesz kiegészítő kezelésének egyik elemeként mi a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását szoktuk ajánlani, mely a hernyógombán kívül más összetevőket is tartalmaz, így a készítmény hatása jóval szélesebb kiterjesztésben segíti a szervezet működését, mint egy monokomponensű termék. Mindezt egy holisztikus rendszerbe foglalt, komplex terápiás csomag részeként.
Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget,
Dr Fachet orvosi csapata