Orvos válaszol - gyulladás

Kérdés

Kedves Válaszoló!
Férjemnek zöldhályogja van. Állapota nem romlik számottevően, de nagyon szeretném ha ez így is maradna. Tudna ajánlani ez ügyben gyógygombát?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel
H. Györgyi

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 19.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A zöldhályog kezelésében elsődleges a rendszeres szemészeti kontroll és az ott előírt terápia. A gyógygombák csupán ennek kiegészítőiként jöhetnek szóba. Férjének a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.
Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást, Mindkettejüknek jó egészséget.
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Üdvözlöm Prof úr! Unokám 11éves szedhet-e immunerősítés céljából valamilyen étrendkiegészítőt?Nagyon sokat beteg felsőlégúti panaszokkal .Pulmonologiai gondozott.

Tisztelettel P. Katalin

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük érdeklődését. Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr elhunyt, de szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. 11 éves gyermek részére a Fachet Vital Plusz nevű készítményt javasoljuk napi 1 kapszula adagolásban, amennyiben nem zajlik immunműködést gátló (ún. immunszupresszív) kezelés. Ajánlott a készítmény tartós fogyasztása, 4 hónap szedést követően 1 hónap szünet beiktatásával. Mindezek mellett fontos a szabad levegőn történő napi rendszerességű fizikai aktivitás és a minőségi táplálkozás.

Tisztelettel kívánunk jó egészséget, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt, Cimzett!
Édesanyámnak már régóta fenálló köröm gombája van. Amit évek óta próbálunk megszüntetni. Legdrágább krémeket is használtuk sajnos javulás nem történt. Magasvérnyomással kezelt beteg. Erre a problémára tud gyógygombát javasolni.? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget a magas vérnyomás fennállása esetén. Ehhez a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódokat és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

A körömgomba szakszerű kezelését antimikotikus hatásuknál fogva és az immunrendszer erősítésén keresztül áttételesen támogatják a gyógygombák, így fogyasztásuk javasolt a fent leírtak szerint.

Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

HPV

Tisztelt Doktor Úr!
Rendeltem 2 doboz Pecsétviasz gombát, egyrészt emésztésem, másrészt immunrendszer erősítésre. Már az első kapszula beszedése után, erős gyomor fájdalmam keletkezett. Nem jól szedem?
Közben megérkezett a HPV tipizálás eredménye, ami magas kockázatú lett.
Ajánl valami más készítményt, vagy szedjem a pecsétviasz gombát tovább, de akkor hogy, hogy ne fájjon a gyomrom.
Köszönettel F. Tiborné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát és kérdését. A gyógygombák fogyasztását illetően elenyésző ritkaságú bármilyen mellékhatás ill. kellemetlen tünet jelentkezése, azonban elvétve előfordulhat. A fájdalom nem azért jelentkezett, mert Ön nem jól szedte a készítményt. Viszont a HPV* eredményre való tekintettel Önnek másik készítményt ajánlunk, s emellett hangsúlyozzuk, fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex terápiás csomag nyújthatna megoldást, kiemelve a táplálkozás és a bélflóra rendezését.

A gombakészítmények ebben a folyamatban* elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van, mint pl. gyulladáscsökkentés, antivirális/antimikrobiális hatás, stb. Önnek a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot