Orvos válaszol - bőrproblémák

Kérdés

Az arcomon csúnya barna foltok vannak. Ami napsütéskor erősödik. Télen kicsit halványabb. De eltüntetni nem lehet semmivel. Esetleg valamilyen gomba jó lehetne rá? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. július 19.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Látatlanban, célzottan nem tudunk megoldást kínálni az Ön által említett problémára, ajánljuk Bőrgyógyász felkeresését, s a javaslata szerint eljárni, akár pl. microdermabrasios kezeléssel, amennyiben azt indokoltnak és helyesnek találja.

Általánosságban viszont Önnek fontos lenne, hogy vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Önnek a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget!

Dr. Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot