Orvos válaszol - autoimmun betegségek

Kérdés

Tisztelt Professzor Úr!

Autoimmun betegséget, sclerodermát állapítottak meg nálam. Ujjaim, csuklóim dagadtak, fájnak. METHOTREXATE tablettát szedek már több mint egy éve. Szeretném megpróbálni az állapotom javítását, a fájdalmak csökkentését, ehhez szeretnék tanácsot kérni, melyik készítményt javasolja?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. szeptember 22.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését, gyógyulást önmagukban a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását szoktuk javasolni 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Mivel Ön methotrexatot szed, ezzel egyidőben nem javasoljuk a gyógygombák fogyasztását.

Fontos lenne viszont, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, állapottól függően intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető az Önnek átmenetileg nem javasolt gyógygombákon kívül pl. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást, egyensúlyt!

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

T. Professzor Úr !
Júniusban reumatoid arthritist véleményeztek nálam. Medrolt kaptam a panaszaimra, 3-4 nap alatt panaszaim mérséklődtek, majd megszüntek.
A medroltól az addig gyógyszeresen karbantartott vérnyomásom feljebb ment, gyomrom is megfájdult, ezért óvatos csökkentéssel aug.20-án elhagytam a gyógyszert. Jelenleg ismét panaszos vagyok, ujjaim fájnak, bokáim fájnak, be vannak dagadva, térdeim is fájnak hol kevésbé hol jobban.
Alapbetegségeim: Hypertónia, hypothyreosis . Mindkettő rendben van gyógyszerekkel.
kérdésem az lenne,hogy milyen gyógygombát használjak, amivel mérsékelni tudom a panaszaimat?
A reumatológus Metotrexát kezelést írt elő, de ezt én nagyon nem szeretném.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: M.M

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. szeptember 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését, gyógyulást önmagukban a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás szempontjából fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást!

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Professzor Úr!
40 éves fiatal nő vagyok. Ezév áprilisában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Jelenleg még nem kaptam semmiféle immunmodulálót, és megvallom őszintén nem is szeretnék. Szeretném kérdezni, hogy Ön melyik terméket ajánlaná nekem. Azt tudni kell, hogy ezév januárjában elhunyt a nagymamám aki nagyon közel állt hozzám, és a problémáim ezután jelentkeztek (belső remegés, halálfélelem, alvásproblémák). Beszéd zavarom lett és a neurológus ezután kért MRI vizsgálatot. 3 napos szteroid kezelést kaptam csak.
Válaszát megköszönve:
H.Sz.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. szeptember 06.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás célzott áthangolása (makrobiotika) és a bélflóra, mikrobiom megváltoztatása minőségi probiotikumokkal (pl. Probiotix), továbbá javasoljuk orvosi kannabisz-olaj, valamint megfelelő omega3/6 arányú olaj fogyasztásának elkezdését is.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, s a fent említetteken túl magában foglalja a gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódok alkalmazását (pl. craniosacralis terápia) és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait – amint Ön is utalt rá levelében.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget!

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Érdeklődni szeretnék, hogy sclerosis multiplex betegségre melyik gyógygomba(k) fogyasztását javasolják?
Előre is köszönöm a válaszukat.Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. augusztus 24.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. A Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás célzott áthangolása (makrobiotika) és a bélflóra, mikrobiom megváltoztatása minőségi probiotikumokkal (pl. Probiotix), továbbá javasoljuk orvosi kannabisz-olaj fogyasztásának elkezdését is.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, s a fent említetteken túl magában foglalja a gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódok alkalmazását (pl. craniosacralis terápia) és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Tisztelettel kívánunk jobbulást!

Dr Fachet orvosi csapataKérjen tanácsot