Orvos válaszol - tüdő

Kérdés

Tisztelt Orvosi Tanácsadó Csapat!

Szeretném a segítségüket kérni, a fenti témában.
Férjemnek novemberben kivették a tüdejének jobb oldalát (3 lebeny) plusz a mellhártyát. A szövettan mesotheliomát állapított meg. Lecsökkent súlya miatt nem kap kemoterápiát és sugarat sem. Az obszerváció részeként februárban volt egy CT, melyen a bordáknál állapítottak meg eltéréseket. Most havonta egy csonterősítő szert fog kapni vénásan. (Nem citosztatikus szer.)

Jelenleg a főbb tünetek borda fájdalom, szédülés, étvágytalanság, gyengeség, szájszárazság.
Rendszeresen csak vérnyomás csökkentő szert (Co-renitec, Renitec) szed. Vérnyomása beállt, a pulzusa olykor indokolatlanul magas. Az egész család rossz alvó, ő is altatót szed (Sanval).

Megace-t írtak fel súlygyarapodásra, de ez égeti a gyomrát, nagyon érzékeny az emésztő rendszere. Illetve, mivel a felírt fehérje por tej alapú és ő tejérzékeny, ezt nem tudja szedni.

A műtét előtt sem volt betegség tudata, kimondottan jó fizikumú sportos egyén, aki most is szeretne mihamarabb sportolni, meggyógyulni. Liposzómás C vitamint és Biokult szereket szed.
Kérdésem, hogy az általános állapot javítására milyen gyógygombát javasolnak?
Illetve, a rossz sejtekre (direkt nem írom le a hárombetűs szót) milyen megsemmisítő gyógygombát javasolnak?

Segítségüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
B. Ildikó

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. március 23.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Fontos látni, hogy a daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szép napot! Ki sejtes tüdődaganatom van. Az orvos szerint C vitamint ne szedjek! Hogy miért azt nem tudom szeretném meg kerdezni ,hogy C vitamin nélkül érdemes -e szedni és ha igen milyen dózisban. Kemo terápiát és sugár kezelést kapok jelenleg. Válaszát köszönöm.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 25.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A háttérben James Watson elmélete áll, miszerint a magas antioxidáns szint védi a daganatos sejteket is a sejthaláltól, amelyek ezért nem reagálnak elég érzékenyen a daganatellenes kezelésre. Emiatt tiltják a nagy dózisú C-vitamin fogyasztását.

Mindez a több gramm napi bevitelt ill. az intravénásan adott nagy dózisú terápiákat érinti. A milligrammos nagyságrend (2×500 mg/nap) e tekintetben elenyésző, nem befolyásolja érdemben a kemoterápiás szerek hatását, s a kemoterápiás napokon egyébként is javasolt kihagyni minden egyéb kiegészítő bevételét, a C-vitamint is. A gyógygombák egyébként C-vitamin nélkül is szedhetők, de együttes fogyasztásuk segíti a gombapoliszacharidok felszívódását.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot