Orvos válaszol - szívritmuszavar

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Elmúlt 1 hónapban szinte minden nap extrasystole melléütéseim vannak, van úgy, hogy csak egy-kettő egy nap, de előfordul, hogy 20-30 percen keresztül is érzem ezeket a nagyon kellemetlen ütéseket! Amit tudni lehet rólam, én egy 44 éves aktívan sportoló férfi vagyok (tenisz és kondi). Egészségesen próbálok élni, gyógyszereket nem szedek, nem iszom és nem is dohányzom, a vérnyomásom is rendben van. Voltam szívultrahangon, de ott mindent rendben találtak és mondták, hogy folytassam tovább a sportot nyugodtan,ezek mindenkinél előfordulnak, csak valaki megérzi valaki nem. Nem tudom ezt az érvelést elfogadni, ezidáig ilyet nem éreztem és nagyon nehéz ebben a formában a sport tevékenységre összpontosítani, ilyenkor úgy érzem, mintha bármelyik pillanatba megállhatna a szívem! Javasolták, hogy szedjek magnéziumot, de azt ezidáig is szedtem multivitamin formájában, de megpróbáltam a magnerot-ot mellé, meg a b komplexet és a Q10 vitamint is, de sajnos semmi változást nem tapasztaltam! Mindezek ellenére nem érzem magam betegnek, de amikor jönnek ezek a bedübbenések, akkor nagyon kellemetlenül érzem magam, még a galagonya teát is elkezdtem iszogatni, de az sem hozott változást még! Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az utóbbi fél év kicsit stresszes, megszületett a kislányom az 5 éves fiam mellé és az éjszakáink nehezek, legalább 4-szer fel kell kelni hozzá, így nem teljes a pihenésünk, de próbálok relaxálni/meditálni már-amennyit a jelen helyzet megenged és erre jön még három vállalkozásom is ahol meg kellene felelni, de a járványhelyzet bennünket is megviselt. Az egyik vállalkozást el fogom engedni, mert nem látom értelmét tovább erőltetni, így egy gonddal kevesebb. Rátaláltam az oldalukra ahol sok eredményes beszámolókkal találkoztam, sokmindenkinek gyógyírt jelentettek a gombák! A természet erejében hiszek én is, s ha segítséget kaphatnék öntől, tudna-e segíteni, hogy melyik terméküket válasszam, ha egyáltalán a problémámra megoldást jelenthetne valamelyik, akkor azt hálásan megköszönném! Esetemben jelenthetnek-e gyógyulást, segítséget a gombák?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
G.F.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. július 23.
Tisztelt Uram!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A Kardiológiában az extrasystolek esetében a jelszó: “El a kezekkel az extrasystoletól!”. Ez azt jelenti, hogy – amennyiben az alapos kivizsgálások nem igazolnak egyéb elváltozást – nem igényel gyógyszeres terápiát, magnéziumot ajánlanak. Így Önt a szakma szabályai szerint korrekten látták el. Meg kell jegyezni, a Kardiológia nagyon definitív diszciplina, a szakorvosok kiválóak és a terápiás protokollok is precízek. Mindez természetesen Önt annyiban nyugtathatja meg, hogy nincs fenyegető probléma a háttérben, de az Ön szubjektív megélése tekintetében érthetően zavaró az “extrák” megélése. Az Ön sportos és egészséges élete példás, ami azonban biztosan megterhelő a szervezetére nézve, az a stresszes pörgés, ami a magánéletében és a munkájában való helytállás eredménye. Ez azért bír kifejezett jelentőséggel, mert a gondolat – érzelmi, lelki – szellemi impulzusok irányítják a fizikai test működését. A relaxáció sajnos csupán tüneti kezelés, s a meditációs technikák közül sem mindegy, melyiket gyakorolja az ember. De ez az az út, amely Önt az egyensúlyba vezetheti és ott is tarthatja.
A gyógygombák közül a (komplex összetételénél fogva szerteágazó hatású /immunerősítő, keringési rendszert támogató, szöveti oxigenizációt fokozó, stb./) Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Meghatározó az Ön által írottak mellett az akár személyre szabott, célzott táplálkozás (pl. makrobiotika), minőségi probiotikumok (pl. Probiotix), megfelelő omega3/6 arányú halolaj, gyógynövények (pl. fokhagyma, fehér fagyöngy és az említett galagonya, stb.), esetleg CBD olaj fogyasztása.
Tisztelettel kívánunk Önnek további jó egészséget!
Dr. Fachet orvosi csapata

 

Kérdés

Tisztelt Orvos csoport,
Szivbillentyü operácion estem àt Németorszàgban és négy évre rà megoperàltak szivritmus szabàlyzot kaptam mely pofozgatja a szivem ha 60 alà csökken a pulzusom, nos erre szeretnék valamilyen gombagyogymodot talàlni ,mert eléggé elgyengült a szivem habàr én nem akarok tudomàst szerezni rolla, sokat sétàlok mert kutyàm van és velük télen nyàron essöben fagyban sétàlni kell, a halàlom sem riaszt meg ,de ha még lehet kicsit még unokàim melett szeretnék lenni. 65.éves vagyok
Kérnem ha lehet és modukban àll ,irjanak nekem egy pàr sort hogy mely gombakivonat lenne részemre alkalmas, én a Shittake gombàra gondoltam.
Tisztelettel

Válasz

fachet

2021. március 16.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A szívritmuszavar kezelésében elsődleges az orvosi diagnózis alapján meghatározott terápia. Kiegészítésként, a szervezet általános állapotának javításában alkalmazhatók a gyógygombák, melyek több téren is segítséget nyújthatnak. Ehhez a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódokat és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Cím!
Magas vérnyomás és szívritmus zavarban szenvedek. Erre van-e valamiféle készítményük? Továbbá fogyókúrát elősegítő szerük? Üdvözlettel: B. Zoltán

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 13.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését. Valamennyi probléma, de különösen a szívritmuszavar fontos, hogy rendszeres szakorvosi gondozás keretében legyen követve.

A gyógygombák – kiegészítőként – több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

3éve Mitralis szívbillentyű plasztikai műtétetés szívritmuszavar miatt ablációt végeztek. Jelenleg Concor 5mg-os tablettából napi 1, és Lixiana 60mg -os tablettából napi 1 az adagom. Márciusi controllvizsgálaton mért eredményeim megfelelőek. Kivéve a vérnyomás kiugróan magas volt 182/103 . Otthonombam mért értékek esti órákban ,138/77, 135/79,122/73,138/83,139/78,128/77 között mozog. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen terméket javasolnak számomra. Ha mód van rá a Concor és Lixiana tablettákat is elhagynám szívesen. Tisztelettel S. Emília

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. december 05.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A tabletták elhagyására semmiképpen sem bíztatnánk Önt, kardiológiai kérdésekben is meghatározó a szakorvosi gondozás, és az ott javasolt terápiák.

Kiegészítésként a gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget a magas vérnyomás fennállása esetén. Ehhez a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódokat és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben Ön e téren érdeklődne és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot