Orvos válaszol - szív problémák

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!!
Érdeklődnék hogy a hernyó gombát szedhetem -e ? Szív és érrendszeri betegségem, mellette magas vérnyomás ami átváltott alacsony vérnyomásra! Sokat fáj a fejem, amit a kiugró vérnyomásnak tudok be, már a vérnyomás csökkentőt sem merem be venni, voltam orvosnál de csak az aszisztens hölyik jutottam, mert ő tájékoztatott hogy meleg van, és ígyak sok vizet! Persze én ebben nem tudok belenyugodni, mivel korlátoz minden munkában, 67 éves vagyok. Válaszát előre is köszönöm,
K I

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 29.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A jelen időjárás sok szempontból jelent komoly megpróbáltatást mindenki számára, de különösen vonatkozik ez a szívbetegségben szenvedőkre.
Javasolt vérnyomásnapló vezetése, amely a panaszok és a vérnyomás összefüggéseit tárhatja fel. A folyadékhiány valóban kritikus befolyásoló tényező, a vérnyomás alacsony szintjét eredményezheti. Ezért a legalapvetőbb, hogy bőséges vízbevitel legyen biztosítva (akár 2-3 liter/nap), hűvös legyen szobában, s a reggeli ill. késő esti órákban (amikor más hűvösebb van) séta legyen része a napi programnak. Ha mindez nincs biztosítva, a gyógyszeres beavatkozások sem tudnak ideális állapotváltozást hozni.
Ön szedheti a hernyógombát, de inkább összetett készítményt, a Fachet Vital Plusz nevű terméket ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

T. Doktor Úr
Szeretném megkérdezni,hogy a kínai hernyógombát szedheti-e aki szívműtött aki véralvadásgátlót szed-
Köszönöm a válaszukat:
Jó egészséget kívánok!
T. Polónyiné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. március 25.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Sem a szívműtét, sem a véralvadásgátló kezelés nem képez ellenjavallatot a gyógygombák fogyasztását illetően. Azonban bármilyen immunszupresszáns készítmény – melynek célja az immunrendszer működésének gátlása – fogyasztása esetén a gyógygombák szedése nem javasolt.
Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget, Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Férjemnek szívkoszorúér elzáródása van meszesedés miatt és11éve 1-es tipusu cukorbeteg Milyen gombát ajánl

K. Lajosné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 15.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az érelmeszesedés ill. cukorbetegség direkt gyógyulását nem lenne korrekt ígérni a gombáktól, bár számos jótékony hatással segíthetik a beteg állapotának javulását (anyagcserefolyamatok támogatása, gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, szervezet oxigénfelhasználásának javítása).

A szakorvosi terápia kiegészítéseként a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. Ami meghatározó, hogy az életmód, táplálkozás, életvitel, lelki egyensúly vonatkozásában is megtegye a beteg a szükséges lépéseket. Amennyiben ilyen megközelítésű komplex holisztikus terápia iránt mutatkozna érdeklődés az Önök részéről, kérjük szíveskedjenek jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

3éve Mitralis szívbillentyű plasztikai műtétetés szívritmuszavar miatt ablációt végeztek. Jelenleg Concor 5mg-os tablettából napi 1, és Lixiana 60mg -os tablettából napi 1 az adagom. Márciusi controllvizsgálaton mért eredményeim megfelelőek. Kivéve a vérnyomás kiugróan magas volt 182/103 . Otthonombam mért értékek esti órákban ,138/77, 135/79,122/73,138/83,139/78,128/77 között mozog. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen terméket javasolnak számomra. Ha mód van rá a Concor és Lixiana tablettákat is elhagynám szívesen. Tisztelettel S. Emília

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. december 05.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A tabletták elhagyására semmiképpen sem bíztatnánk Önt, kardiológiai kérdésekben is meghatározó a szakorvosi gondozás, és az ott javasolt terápiák.

Kiegészítésként a gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget a magas vérnyomás fennállása esetén. Ehhez a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódokat és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben Ön e téren érdeklődne és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot