Orvos válaszol - sclerosis multiplex

Kérdés

Tisztelt Professzor Úr!
40 éves fiatal nő vagyok. Ezév áprilisában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Jelenleg még nem kaptam semmiféle immunmodulálót, és megvallom őszintén nem is szeretnék. Szeretném kérdezni, hogy Ön melyik terméket ajánlaná nekem. Azt tudni kell, hogy ezév januárjában elhunyt a nagymamám aki nagyon közel állt hozzám, és a problémáim ezután jelentkeztek (belső remegés, halálfélelem, alvásproblémák). Beszéd zavarom lett és a neurológus ezután kért MRI vizsgálatot. 3 napos szteroid kezelést kaptam csak.
Válaszát megköszönve:
H.Sz.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. szeptember 06.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás célzott áthangolása (makrobiotika) és a bélflóra, mikrobiom megváltoztatása minőségi probiotikumokkal (pl. Probiotix), továbbá javasoljuk orvosi kannabisz-olaj, valamint megfelelő omega3/6 arányú olaj fogyasztásának elkezdését is.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, s a fent említetteken túl magában foglalja a gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódok alkalmazását (pl. craniosacralis terápia) és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait – amint Ön is utalt rá levelében.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget!

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Érdeklődni szeretnék, hogy sclerosis multiplex betegségre melyik gyógygomba(k) fogyasztását javasolják?
Előre is köszönöm a válaszukat.Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. augusztus 24.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. A Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás célzott áthangolása (makrobiotika) és a bélflóra, mikrobiom megváltoztatása minőségi probiotikumokkal (pl. Probiotix), továbbá javasoljuk orvosi kannabisz-olaj fogyasztásának elkezdését is.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, s a fent említetteken túl magában foglalja a gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódok alkalmazását (pl. craniosacralis terápia) és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Tisztelettel kívánunk jobbulást!

Dr Fachet orvosi csapataKérdés

Tisztelt Tanácsadók! Szklerózis Multiplix betegségem van. Miért nem ajánlják a gyógygombák szedését? Rám nagyon jó hatású, gyógyszer nélkül élek, csak gyógygombát szedek

M.M.Erika

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. október 22.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük kérdését és örömmel olvastuk az Ön jó állapotát!
A Fachet készítmények közül a Fachet Vital Plusz fogyasztását szoktuk javasolni azzal a kiegészítéssel, hogy ez komplex holisztikus terápia keretében alkalmazandó. Gyógyulást nem ígérhetünk a gyógygombáktól, de kiegészítő terápiaként érdemes gondolni rájuk.
Tisztelettel kívánunk Önnek további jó egészséget
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Tisztelettel,
Érdeklődnék, hogy Sklerozis Multiplex betegségre melyik készítményt ajánlaná? Több mint 15 éve élek együtt ezzel a betegséggel, ebből több mint 13 évet tünet mentesen, de az utóbbi évben problémáim adódtak. Az infúziós kezeléseket elutasítottam, mivel nem tudom elképzelni és befogadni, hogy az immunrendszerem legyengítése lenne a legjobb megoldás. Én úgy vélem, hogy éppen az immunrendszerem az ami képes meggyógyítani. Hiszek a gyógyulásban az nálam nem is kérdes. Nem hiszek a gyógyithatatlanban.
Tudna nekem valamit ajánlani?
Segítségét előre köszönöm,
Üdvözlettel,
P. Péter

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. július 18.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Javasoljuk továbbá orvosi kannabisz-olaj fogyasztásának elkezdését is.

Az Ön által leírt betegség-értelmezéssel és megközelítéssel teljes egészében egyetértve, az alábbiak megfontolását javasoljuk.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot