Orvos válaszol - petefészek daganat

Kérdés

Tisztelt Orvosi Csapat!
Két éve műtöttek ovárium tumorral, akkor a tumor hozzá volt nőve a vastagbélhez. A műtét során az érintett bélszakaszról élesen és tompán lefejtették a primer tumort, de nem metszették ki. A műtétet 4 alkalmas kemoterápia követte, és azt gondoltam, hogy ezzel a tumoros időszakom befejeződik. A gondozás során CT vizsgálatokon nem volt eltérés, gyógyultnak tűntem. 2020. novemberében enyhébb tünetekkel átestem egy COVID-19 fertőzésen, emiatt az aktuális CT is elmaradt, de jól éreztem magam. A gyógygombákból a ganodermát fogyasztottam rendszeresen. Január végén egy saját magam szervezett MR vizsgálat kiderítette, hogy van valami a medencémben. A biopsziának ellenállt, nem lehetett belőle mintát venni, és a COVID-helyzet miatt kétszer elhalasztva április közepén megműtöttek: Idézet a szövettani eredményből: “Vélemény: Adenocarcinoma metastasis a rectosigma falában. Megfelel a kórelőzményben szereplő ovarium kevert endometrioid és világossejtes adenocarcinoma metastasisának. M8380/6. C7850.” Egy 5 mm nagyságú göböt a hashártyában is találtak: “Vélemény: Adenocarcinoma peritonealis metastasisa. Megfelel a kórelőzményben szereplő ovarium kevert endometrioid és
világossejtes adenocarcinoma áttétnek.”
Újabb kemoterápia előtt állok, ma 2 hete műtöttek, akkor max. 4 hetem van addig. attól tartok, nem vagyok elég bátor és hívő, hogy elutasítsam a terápiát, de komoly kétségeim vannak: egyrészt, mivel már átestem a COVID-on, nem vagyok beoltva, nem tudom, szükséges-e a kemoterápia előtt vakcinára jelentkeznem?
Az első kemoterápia nem pusztította el a bélen maradt tumorsejteket, így újra meg kellett műteni. Ha nem segített, akkor minek vállaljam újra a rengeteg fájdalmat és a testem erodálását? Ha mégis szükséges, mivel tudom támogatni a testemet, a szervezetemet, hogy minél kevésbé károsodjon?
Szívesen kérnék Önöktől konzultációra időpontot, mert csak a hagyományos orvoslásban nem hiszek, mert nem egyénre szabott, hanem csak “protokoll”-ok teljesítése, ahol én, mint beteg nem vagyok sehol. Kérem szíves visszajelzésüket, hogy van-e erre lehetőség. Az emailcímem: , a telefonszámom: .
Köszönöm előre a tanácsaikat, jelentkezésüket.

Üdvözlettel:

Válasz

fachet

2021. május 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A kemoterápia előtti oltásról az onkológus tud nyilatkozni, aki ismeri az Ön aktuális állapotát és a tervezett kezelés protokollját, menetrendjét.

A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a kemoterápia végeztével a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek kitartást, erőt, jobbulást

Dr. Fachet orvosi csapata

Kérdés

Menyemnel hirtelen kialakult petefeszek daganatot talaltak. Kimutottek es a vastagbelen es hasnyalmirigyen talaltak sulyos elvaltozast. A belbol 4 liter vizet kellett lecsapolni meg nincs meg a szovettan , de az orvosok nemsok eselyt adnak neki az elethez! Egy het alatt alakult ki nala ! Se ultrahang.ct.tukrozes.vervetel nemutalt betegsegre. Nagyon feltem nemtudom hol kerjek segitseget? 2 nap mulva hazaengedtek es azota rosszabbul van! Szeretnek ontol valami javasolt gyogygombat mert jo tapasztalokat olvastam rola! Koszonom hogy leirhattam Onnek! Tisztelettel egy elkeseredett anya.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. március 25.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Sajnos vannak bizonyos daganattípusok, melyek különösen nagy kihívást jelentenek, s a több szervi érintettség és a szabad hasi folyadék nem bíztató jel… Ugyan az Ön leírása alapján Menye állapota (látszólag) hirtelen alakult ki, fontos tudni, hogy ennek hosszú előzménye volt, mert a daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak. A kérdés az, hogy ezeknek a változásoknak a létrehozására van-e elegendő idő, erő, amikor már a szervezet ilyen mértékben megterhelt az áttétekkel…?

A gombakészítmények hatásukat fokozatosan fejtik ki, s elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert sajnos a gyógygombák sem csodaszerek, csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. A gyógygombák mellett javasoljuk a Preventa víz fogyasztását (mely képes lehet blokkolni a sejtosztódást), ill. az Avemar szedését.

Tisztelettel kívánunk Menyének jobbulást, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr ! 2018.június 1-én volt egy baloldali petefészek daganat miatti műtétem. 2018. augusztusától 6 kemót kaptam,- majd ezt követően és még jelenleg is 3 hetenként egy 30 perces Avastin monoterápiában részesülök. Időközben első alkalommal február hónapban elkezdtem a
Basic kapszula és C vitamin szedését 2 hónapig 8 db./ nap szedésével és ezt követően 4 db./nap , illetve 2 db/nap C vitamin adaggal
Újabb rendelést megelőzően érdeklődöm a további adagolás felől illetve szükséges szünet tartásáról. Azt is szeretném tudni, hogy a C vitamin önálló szedése javasolt-e az elkövetkező időben.Közérzetem egyébként elfogadható. Várom mielőbbi válaszát : Üdvözlettel: K. Mária Anna

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. július 31.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük visszajelzését és felénk vetített bizalmát! Tekintve, hogy a gyógyulás hosszú és lassú folyamat – amely komplex holisztikus terápia mellett remélhető legnagyobb valószínűséggel – a gyógygombák fogyasztását tartósan javasoljuk az alábbi ciklusokkal: 4 hónap szedés, 1 hónap szünet, majd ennek ismétlése.
A javasolt adag egyelőre még 2×4 kapszula/nap, kiegészítve 2×500 mg C-vitamin tablettával.
A C-vitamin szedése a gombák kiegészítéseként a gombák felszívódásának támogatása miatt indokolt, egyébként a C-vitamin szedhető, ám a kemoterápiás kezelések alatt a nagyobb mennyiségek fogyasztását az onkológusok tiltják.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Tisztelt Doktor úr!
2017-ben műtötték rosszindulatú petefészek daganattal, kemoterápiás kezelést kaptam utána, melyet nagyon nehezen viseltem. Most ismét műtöttek, a képben volt egy elhatárolt, rosszindulatú daganat, ugyanaz ami a petefészekben volt. A kezelésekben nem bízok,

V. Pálné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. április 30.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot