Orvos válaszol - parkinson kór

Kérdés

Tisztelt Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata!
Előrehaladott Parkinson kór kezelésére kérek segítséget.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. szeptember 28.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. A több összetevőt tartalmazó Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás célzott áthangolása és a bélflóra (mikrobiom) megváltoztatása minőségi probiotikummal (pl. Probiotix), továbbá javasoljuk orvosi kannabisz-olaj, ill. megfelelő omega 3/6 arányú halolaj fogyasztásának elkezdését is.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a fent említetteken túl egyes gyógynövények alkalmazását, a megfelelő testmozgást, az életvitel újragondolását és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Tisztelettel kívánunk jobbulást!

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Férjemnél kérdőjellel diagnosztizálták a Parkinson-kórt. 2 éve fordultunk orvoshoz kézremegéssel, akkor arra utaló jelet nem talált, csak feltételezte. Semmilyen vizsgálatra nem küldték el, gyógyszert sem írtak fel, mert ha még a kezdeti stadiumban van akkor még nem használ az sem és addig ne mérgezze magát. 3 havonta jártunk kontrollra és mivel nem tapasztalt rosszabbodást a neurológus így csak fél év múlva hívott vissza, utoljára már csak 1 év múlva kell menni. Egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta a süngombát, március óta szedi rendszeresen, igazából még nem sok változást tapasztalunk. Szeretném az Ön véleményét kérni, tetszik-e ajánlani a további szedését, vagy van valami más is. Tudom, pár hónap alatt ne várjunk eredményt, csodát, nem vagyunk türelmetlenek, csak arra lennénk kíváncsiak, hogy jól döntöttünk-e a süngomba szedését illetően.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: P.Jné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. július 09.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is. Amennyiben a süngomba nem hozott érdemi változást, Férjének a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal. Kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás célzott áthangolása és a bélflóra (mikrobiom) megváltoztatása, továbbá javasoljuk orvosi kannabisz-olaj, ill. megfelelő omega 3/6 arányú halolaj fogyasztásának elkezdését is.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás, javulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást, Mindkettőjüknek jó egészséget,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
77 éves férfi parkinson beteg részére lenne – e valamilyen gyógykészítmény , amit a -/ parkinson, szívritmuszavar, prosztatanagyobbodás , nyaki érelmeszesedés / meglévő gyógyszerek mellett lehet szedni.
Köszönettel: F.M.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 05.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind hozzájárulhatnak a tünetek enyhítéséhez.

Az említett betegségek terápiájának kiegészítő kezeléseként a gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget a felsorolt problémák esetében, de van, amelyre nincsenek érdemi hatással, mint pl. a porckopás. Édesanyjának a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne, hogy amennyire ez lehetséges, a beteg vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást, ami a magas életkor miatt már korlátozottan kivihető.

Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
60 éves vagyok 5 éve szenvedek Parkinson kórban milyen gyógynövény kivonatot ajánlana?

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. március 21.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a szervezetet képesek lehetnek jótékonyan támogatni több módon is.

Parkinson-kór esetében a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombákcsupán egy “szeletét” képezik a szükséges komplex terápiának. Kiegészítésül javasoljuk az orvosi kannabisz fogyasztását is, melynek részleteiről igény esetén készséggel tájékoztatjuk Önt.

Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot