Orvos válaszol - pajzsmirigy problémák

Kérdés

96 éves édesanyám az utóbbi időben nagyon legyengült. Kezelik pajzsmirigy alulműködéssel és magas vérnyomással, de a legnagyobb probléma az asztmája miatti állandó légszomj, ami teljesen kimeríti és már az életkedve is elment. Kérdésem, hogy napi 100 mg Aspirin Protect mellett szedhető-e az Önök készítménye.
Üdvözlttel
L.Gitta

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 28.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Édesanyja részére a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
Ezen kívül ajánlott a minőségi táplálkozás, napi 3.000 NE D-vitamin, CBD olaj és Kaqun víz fogyasztása, mindezt kiegészítve minőségi probiotikummal (pl. Probiotix vagy Progastro825, stb.).
Az Aspirin Protect mellett a gyógygombák szedésének nincs akadálya, de érdemes a bevételüket időben elkülöníteni 1-2 órával.
Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának, Önnek
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Tisztelt Professzor Úr !
Pajzsmirigy alulműködést , magas ANTI TPO -t diagnosztizáltak nálam ( 486). Euthyrox szedése javasolt. Pajzsmirigy homogén, elsorvadt, kicsi, de göb mentes. Testsúlyomra vigyázok, ha hízom 1-2 kg-ot, igyekszem visszafogyni. (170 cm magas 62 kg )
Szeretnék gyógyszer nélkül élni, félve a mellékhatásaitól. Professzor úrtól szeretném kérdezni ,-megoldás lehet gyógyulásomhoz a gyógygomba fogyasztása? Melyik gomba lenne a legalkalmasabb ? Kérem szíveskedjen bővebb tájékoztatót adni részemre !
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát !
Tisztelettel : R.V. Ari

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 20.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr elhunyt, de szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

Az Önt érintő pajzsmirigybetegség kezelésében kiegészítésként alkalmazhatók a gyógygombák, amelyre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne azonban, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Hoshimoto tireózisom van, alulműködik a pajzsmirigyem. Miután a betegségem autóimmun eredetű, szeretném tudni, hogy szedhetek-e gyógygombát. Köszönettel: dr K. Lászlóné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 14.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Pajzsmirigybetegség kezelésében kiegészítésként alkalmazhatók a gyógygombák, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben ilyen ütközés nem áll fenn, Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően). 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással. Ajánlott a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása, megfelelő aktív életmód és a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait). Amennyiben egy ilyen rendszerbe foglalt, holisztikus program irányában Ön érdeklődést mutatna, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Göbös de müködö pajzsmirigyre ès gége polipra szeretném megkérdezni mit ajánlana a doktor ur!

Elöre is köszönöm

B. Lászlóné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. július 24.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A polip lehetőség szerinti eltávolítása indokolt, mert az a gyógygombáktól nem várható. Az Ön kérdése egyébként egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Basic fogyasztását javasoljuk 2×2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. 

Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot