Orvos válaszol - pajzsmirigy problémák

Kérdés

T. Doktór ur. Szeretném a tanácsát kérni.10 éve mellrákkal mütöttek, levágták a mellemet, most jól vagyok.pajzsmirigy alulmüködő, magasvérnyomásu beteg vagyok. 5 éve késő ősztől nyár elejéig erős hurutosan köhögök. Sok köptetőt, asztma pipát kaptam, de nem segit.Tavaly és az idén is megkaptam a corona virust, Nagyon erős tüdőgyulladással. Nagyon sokára tudok meggyógyulni belőle. Melyik gombát ajánlaná, hogy egy kicsit rendbe jöjjek.A májam és a vesém is tele van cistákkal. Köszönöm.

Válasz

fachet

2021. április 22.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Fontos lenne, hogy – amennyire ez lehetséges – Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Önnek a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix vagy Progastro825).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Felszivódási zavar 3-as stádium ,zsirmáj ,máj jóindulatu daganata ,háromhegyű billentyű elégtelensége ,pajzsmirigy alulműködés,reflux,zöldhályog ,izületi gyulladás

Válasz

fachet

2021. április 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A felsorolt problémák megszűnését nem ígérhetjük csak a gombáktól, de szerteágazó jótékony hatásuknak köszönhetően, fogyasztásuktól várható egyes tünetek enyhülése. Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, egyes gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Önnek a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással (jótékony hatásai többek közt pl. immunerősítés, gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, szervezet oxigénfelhasználásának javítása, stb.). Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix vagy Progastro825).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Címzett: Autoimmun pajzsmirigy betegségem van, meleg göbbel (Hashimotó Thyreoiditis). Labor értékeim TSH,T3,T4 életkorhatáron belül vannak, de mindig magas az anti TPO. Gyógyszert mégsem írnak fel számomra, a vélemény: ha nagyobbodik a göb akkor majd foglalkoznak vele. Készítményeikből szeretném, ha javasolnának számomra.

Válasz

fachet

2021. március 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az említett pajzsmirigybetegség kezelésében kiegészítésként alkalmazhatók a gyógygombák, Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően), amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással.

Ajánlott a klasszikus és a komplementer medicina ötvözése, kiemelten a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása (pl. makrobiotika), a bélflóra rendezése (minőségi probiotikumok fogyasztása, pl. Probiotix vagy Progastro825), megfelelő aktív életmód, rendszeres testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), és valamennyi tényező közt kiemelten a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait). Mindez kiegészíthető egyes gyógymódokkal (pl. craniosacralis terápia) és gyógynövényekkel, ill. bizonyos készítményekkel, mint pl. CBD-olaj, megfelelő omega 3/6 arányú halolaj bevitele, Kaqun víz fogyasztása, stb.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást 

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

96 éves édesanyám az utóbbi időben nagyon legyengült. Kezelik pajzsmirigy alulműködéssel és magas vérnyomással, de a legnagyobb probléma az asztmája miatti állandó légszomj, ami teljesen kimeríti és már az életkedve is elment. Kérdésem, hogy napi 100 mg Aspirin Protect mellett szedhető-e az Önök készítménye.
Üdvözlttel
L.Gitta

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 28.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Édesanyja részére a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
Ezen kívül ajánlott a minőségi táplálkozás, napi 3.000 NE D-vitamin, CBD olaj és Kaqun víz fogyasztása, mindezt kiegészítve minőségi probiotikummal (pl. Probiotix vagy Progastro825, stb.).
Az Aspirin Protect mellett a gyógygombák szedésének nincs akadálya, de érdemes a bevételüket időben elkülöníteni 1-2 órával.
Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának, Önnek
Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot