Orvos válaszol - nyelőcső daganat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!
A férjemnél 5 évvel ezelőtt gyomor és nyelőcsőrákot diagnosztizáltak, majd kivették a gyomrát, lépét és levágták a nyelőcsöve egyharmadát. Ezután múlt év végéig tünetmentes volt, majd hasi fájdalmai kezdődtek. Februárban kiderült, hogy a hashártyáján képződött áttét és egy máj közeli verőér miatt nem lehet műteni. Májusban bekerült egy kísérleti programba, aminek során biológiai terápiát (Nivolumab) és kemoterápiát (Folfox) is kap. A terápia kemo része nagyon megviseli, rengeteget fogyott, A kérdésem az, hogy ezek mellé is javasolt-e gyógygomba kapszulát szedni, vagy nem. Válaszát előre is köszönöm.
S. Andea

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. szeptember 18.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Sajnos a leírás alapján már egy előrehaladott folyamatról van szó, s a Nivolumab kísérleti programja vélhetően eleve kizárná egyéb készítmények alkalmazását. A gyógyszer hatása és mellékhatásprofilja miatt nem javasoljuk a Nivolumab és a gyógygombák egyidejű fogyasztását, ugyanis a Nivolumab kifejezett immunrendszert érintő mellékhatásai miatt immunszupresszáns kezelés indokolt, ami a gyógygombák hatásával ütközne.

Egyebekben engedelmével – tájékoztatásul – az alábbiakban megírjuk a legfontosabb információkat, amelyeket daganatos betegség esetén minden hozzánk fordulóval megosztunk.

A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A húgomnál (55 éves) nyelőcső daganatot diagnosztizáltak. Műtét nem lehetséges, sugárkezeléssel kezdik a terápiát. Nála hasznos lenne-e a gyógygomba?
Válaszát előre is köszönöm.

Valéria

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. április 25.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező* együttesen befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét ezért rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Vagyis a szervezetet abban kell segíteni, hogy megszabaduljon azoktól a mélyben meghúzódó romboló hatásoktól*, amelyek a betegség felé sodorták és amelyek a kezelések ellenére is megmaradnak. Olyan változásokat kell létrehozni testi-lelki-szellemi síkon egyaránt, amelyek összhatásukban a szervezetet az egyensúly felé terelik. Minden kemo, sugár, gyógyszer, gyógygomba, gyógynövények, stb. csupán támogatják ebben a folyamatban a szervezetet. A kulcs a változás, s a csoda az EMBERben van.

A gombakészítmények ebben a folyamatban elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Húga ill. Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Húgának jobbulást    ,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot