Orvos válaszol - mellrák

Kérdés

Évek óta mellemből folyás van negyedévenként járok mammográfiai vizsgálatra kérnék tanácsot mit javasol?

J. Jánosné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. november 14.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A háttérben különféle okok állhatnak, egy alapos kivizsgálás választ adhat arra a kérdésre, mi okozza a váladékozást. A mellváladék analízise, vérvizsgálat, ultrahang, szövettani vizsgálat, indokolt esetben CT és MRI vizsgálat jöhet szóba.
Javasoljuk a mielőbbi teljes kivizsgálás elvégeztetését.
Tisztelettel kívánunk jó egészséget
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

2019 nyarán mellkas CT lelet véleménye : jobb 6-os és 4 es szegm. -ben 4 mm-es micronodulus,resig miatt 6 hónap múlva controll
jobb emlőben 2cm-es szabálytalan képlet ,UH vizsglat is igazolta, biopszia rövidesen
bal pajzsmirigylebenyben 9×20 mm-es képlet.
szeretném kérni ,javaslatát a gyógygomba használata iránt, addig is míg nem lesz meg a kezelés protokollja. 68 éves koru , depressziv hölgy vagyok. köszönöm szépen.

K. Zsuzsa

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. augusztus 26.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Az Ön jelen helyzetében a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Kérjük, amint a kivizsgálások befejeződtek, a végleges diagnózist szíveskedjen megosztani velünk, hogy javaslatunkat szükség esetén módosíthassuk.

Alapvetően fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt doktor úr!
2018.12.03-án műtöttek mellrákkal. Ezt követően január végétől 19 sugárkezelést kaptam, és hormon kezelést (Zitazonium, Zoladex) kapok évekig. Ezek gyógyszerek megemelik a trombózis kialakulásának esélyét és a vér koleszterin szintjét is. Ezért napi 3 alkalommal fokhagyma kapszulát is fogyasztok, ill. kurkumát, ez utóbbit 1 púpozott teáskanállal (egy pici borssal). Szeretnék érdeklődni, hogy én is szedhetem-e a Basic gyógygomba keveréket, és ha igen, akkor hogyan? Köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel: U. Dóra

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. április 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. Az Ön által említett kezelések mellett a gyógygombák fogyasztásának nincs ellenjavallata.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot