Orvos válaszol - magas vérnyomás

Kérdés

96 éves édesanyám az utóbbi időben nagyon legyengült. Kezelik pajzsmirigy alulműködéssel és magas vérnyomással, de a legnagyobb probléma az asztmája miatti állandó légszomj, ami teljesen kimeríti és már az életkedve is elment. Kérdésem, hogy napi 100 mg Aspirin Protect mellett szedhető-e az Önök készítménye.
Üdvözlttel
L.Gitta

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 28.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Édesanyja részére a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
Ezen kívül ajánlott a minőségi táplálkozás, napi 3.000 NE D-vitamin, CBD olaj és Kaqun víz fogyasztása, mindezt kiegészítve minőségi probiotikummal (pl. Probiotix vagy Progastro825, stb.).
Az Aspirin Protect mellett a gyógygombák szedésének nincs akadálya, de érdemes a bevételüket időben elkülöníteni 1-2 órával.
Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának, Önnek
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Nyaki érelmeszesedésem, magas vérnyomásom van, erős szédüléssel, gyakori fejfájással küszködöm. Kérem, ha van valamilyen javaslata hogy mivel javíthatnék egészségi állapotomon válaszoljon? Köszönöm, tisztelettel.

B.K.Erika

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 27.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az érelmeszesedés és a közvetlenül ebből fakadó tünetek direkt gyógyulását nem lenne korrekt ígérni a gombáktól, bár számos jótékony hatással segíthetik a beteg állapotának javulását (gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, szervezet oxigénfelhasználásának javítása, immunerősítés), azonban a többi probléma kiegészítő kezelésében ill. a szervezet általános erősítésében érdemesek az alkalmazásra.

Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. Ami meghatározó, hogy az életmód, táplálkozás, életvitel, lelki egyensúly vonatkozásában is megtegye a beteg a szükséges lépéseket. Amennyiben ilyen megközelítésű komplex holisztikus terápia iránt mutatkozna érdeklődés az Önök részéről, kérjük szíveskedjenek jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Cím!
Magas vérnyomás és szívritmus zavarban szenvedek. Erre van-e valamiféle készítményük? Továbbá fogyókúrát elősegítő szerük? Üdvözlettel: B. Zoltán

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. január 13.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését. Valamennyi probléma, de különösen a szívritmuszavar fontos, hogy rendszeres szakorvosi gondozás keretében legyen követve.

A gyógygombák – kiegészítőként – több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kedves Fachet orvosi csapata! Szeretném a segítségüket kérni. Magas vérnyomásomra 9 éve gyógyszert szedek,de sajnos nem tudom a vérnyomáscsökkentőket szedni,mert mellékhatásként bőrkiütést okoz és sajnos azóta nem tudom a kenyeret sem megenni,mert néhány nap múlva szintén vörös lesz az arcom tőle. Próbáltam abbahagyni a gyógyszert,az allergiás panaszaim megszűntek,semmitől nem lettem kiütéses,de sajnos a vérnyomásom is felszökött. Ez már a 4.gyógyszer amit szintén nem bírok. A TG szintem is magas. Szeretném megkérdezni gyógygomba készítménnyel lehetne e normalizálni a vérnyomásomat? Milyen készítményt kellene szednem és milyen dozisban. Válaszát előre is köszönettel:F. Tünde

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. december 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget a magas vérnyomás fennállása esetén. Ehhez a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Az Ön leírása alapján azonban Önnek ennél jóval többre volna szüksége, mert az Ön szervezetének rendszer-szintű elhangolódására utalnak a tünetek. Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását, egyes gyógymódokat és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben Ön e téren érdeklődne és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot