Orvos válaszol - láb fájdalom

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!
A páromnál (33 éves) tendinopatie achiliana-t diagnosztizáltak. Tudni kell róla, hogy rendszeresen járt focizni (heti 2-3 alkalom), imád focizni, gimnazista korában versenyszerűen kosárlabdázott. Most pedig azt mondták, hogy ha nem hagyja abba a focit, a lábnak az erőltetését, akkor elszakadhat az az ín. Van rá esetleg olyan termékük amit ajánlanának rá?
Előre köszönöm válaszát!
Tisztelettel, N.Cs

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 22.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírt Achilles-ín probléma nem elsősorban valamilyen készítménnyel gyógyítható. Az ínnak mindenek előtt kíméletre van szüksége, hogy a túlterhelésből fakadó túlfeszülése megszűnjön. Erre különféle fizioterápiás kezelések, gyógytorna, sok nyújtás mellett kiemelten pl. a craniosacralis terápia hozhat megoldást, javasoljuk felkeresni a lakóhelyükhöz közeli minősített terapeutát.

Fontos lenne ugyanakkor, hogy Párja vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, de kímélő!!! testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Párjának a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix Max).

Tisztelettel kívánunk Párjának mielőbbi gyógyulást

Dr Fachet orvosi csapata

 

Kérdés

Üdvözlöm! A komámnak állandóan jèghideg a lába,mi lehet oka!? Ő èrszűkületre tippel. Dohányzik,s kávèzik. S a tèrd belső oldala is fáj neki,de inkább csak akkor ha pl egèsz nap traktorba ül. Mi lehet ez,ès van rá valami kèszítmèny!? Köszönöm válaszát! Üdv: Szilvi

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. november 06.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével.
A hideg láb hátterében keringési és/vagy beidegzési zavar állhat. Mindenképpen mielőbbi kivizsgálás javasolt, amely a háziorvos irányításával érultrahang, érsebészeti, angiológiai vizsgálatot takar.
Jobbulást, jó egészséget kívánunk tisztelettel
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

.Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék,hogy mi váltsa ki nálam az állandó láb görcsöt. Bár,már nem csak a lábamban,hanem szinte test szerte szinte állandó kegyetlen görcs van. Van olyan eset,amikor hasi görcsök kínoznak. Először összecsavarodik és szinte egy lyuk keletkezik. Ilyenkor úgy érzem,hogy majd kiszakad a májam a ,akkor az egész hasfal összecsavarodik. Ez végig megy az egész hasfalon. Amikor a szívhez ér,az valami kegyetlen eset. A lábam,pedig szinte állandóan görcsöl. Az éjszakai görcsök valami kegyetlenek. A lábfejem teljesen eltorzul és alig tudok felállni.Mire egy két lépést teszek utána nagy nehezen rendeződnek a csontok és hatalmas “koppanással,zörejjel áll vissza normál helyére. A lábszár görcs: A lábamon lévő izomzat előre a lábszárcsontra kerül,kegyetlen pulzálással. Éjjelente 1-2-3 órát kell felugranom és elindulni. Persze ez nem könnyű,mivel kettő éve állandó és kegyetlen szédülésem van. Így az éjszakáim igen kegyetlenek. Ezért, állandóan fáradt és kimerült vagyok Nappal,pedig nem érdemes lefeküdnöm,mert akkor vége az éjszakai alvásomnak. Már minden izmom kegyetlenül fáj.Pedig rengeteget megyek,nem lustálkodom. 1-2-3 villamos megállóért nem szállok fel járműre. Muszály mennem, Évente kb. 3-4 ezer km-es menetgyakorlaton veszek részt. Mindenki csak azt mondja,kegyetlen akaraterőm van. Sajnos a jövőben már nem tudok részt venni,mert igen nehezemre esik.Nekem,már 5 éves korom óta a mozgás tart életben! Amikor Apám talpra állított a Heine Medinből,azóta mindig mennem kell. A többi bénulásom már szót sem érdemel. nyugdíjas pedagógus vagyok és 73 éves. Kérem,szíveskedjék megmondani,hogy mit tudok még tenni. Renitecet és Kardogrelt szedek. Már nagy rég óta. Lábaim operáltak,csonttal és érműtéttel. . Tovább nem szeretném részletezni,mert regényt írhatnék. Előre is megköszönöm a válaszát.

Üdvözlettel: Veronika F.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. július 24.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Már az Ön alapbetegsége is elegendő lehet ahhoz, hogy ezen panaszai fennálljanak, ugyanakkor fontos, hogy egy kivizsgálás, laborvizsgálatok tisztázzák, nincs-e ennek valami egyéb oka is, pl. valamilyen ion-zavar. A kivizsgálás lehet az alapja annak, hogy egy olyan célzott terápia kerüljön beállításra, amely megkönnyíti az Ön mindennapjait. Ez volna az elsődleges.

Állapotának összetett háttere miatt a problémák megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését. A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Professzor úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy évtizedek óta a vérvizsgálatok által kiadott leletemen a májfunkció érték igen magas. (Többszöröse a kelleténél!! 1800 és 2000 között mozog. Ritka az, amikor lemegy 800-ra.)
Szeretnék dolgozni, mert a kislányomat egyedül nevelem 42 évesen, de a lábaim nem igazán bírják. Fáj, görcsöl, dagad, érzéketlen…. 3éve ugyanezzel a lábproblémával feküdtem kórházban 3 hetet, de nem tudtak semmit mondani. 3x csapolták a gerincemet, kb. 7 MR vizsgálaton vagyok túl, eredmény nélkül. Vagyis elmentem egy másik orvoshoz, aki észrevett valamit a koponya MR lemezen, amit majd szeptemberben kontrolálnak, hogy nőtt-e vagy sem.
A háziorvosom most elküldött hepatológushoz, de félek a májbiopsziától.
Sokat hallottam már a gyógygombáról és szeretném kikérni a véleményét, hogy rajtam segítene-e?
Bizakodva várom válaszát!
Tisztelettel: Cs. Katalin

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. június 11.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr két évvel ezelőtt elhunyt, szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Mindennél fontosabb lenne azonban, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus orvosi terápiás csomag nyújthatna megoldást. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot