Orvos válaszol - immunerősítés

Kérdés

Sokszor fàj a torkom nincs mandulàm ès fàradèkony.Az orvosom írt fel immun erősìtőt mert 2 hetente vissza tèr.Nem igazàn èreztem a javulàst.S magas a vèrnyomàsom is.Szeretnèm kèrdezni mit javasolnànak rà.Szedem folyamatosan a D3 ès C vitamint ès àllandó visszatèrő próblèma nekem.Köszönőm a vàlaszukat.

Válasz

fachet

2021. március 23.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Önnek a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix vagy Progastro825).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

T Dr Fachet team ! 65 éves egészséges vagyok, megelőzésként ill. immunerősítésként ( Covid-19, influenza, stb) ajánlott-e a Vital Defense plus, a jelen helyzetben az ajánlott napi 2 kapszula emelése célszerű e, külön C vitamin szedése ajánlott-.e? Hány hónapig szedhetem? Köszönöm a választ !

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 27.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő bizalmát és kérdését. Nem szükséges a gyógygomba adagjának emelése. Külön C-vitamin fogyasztása hasznos lenne. Mindezt támogatja a minőségi táplálkozás és a napi rendszerességű edzés-jellegű fizikai aktivitás, lehetőleg a szabadban.
A gyógygombák szedését tartósan javasoljuk, 4 hónap szedés után mindig érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ezt folyamatosan így ismételni.
Tisztelettel kívánunk Önnek további jó egészséget, Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Üdvözlöm Prof úr! Unokám 11éves szedhet-e immunerősítés céljából valamilyen étrendkiegészítőt?Nagyon sokat beteg felsőlégúti panaszokkal .Pulmonologiai gondozott.

Tisztelettel P. Katalin

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük érdeklődését. Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr elhunyt, de szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. 11 éves gyermek részére a Fachet Vital Plusz nevű készítményt javasoljuk napi 1 kapszula adagolásban, amennyiben nem zajlik immunműködést gátló (ún. immunszupresszív) kezelés. Ajánlott a készítmény tartós fogyasztása, 4 hónap szedést követően 1 hónap szünet beiktatásával. Mindezek mellett fontos a szabad levegőn történő napi rendszerességű fizikai aktivitás és a minőségi táplálkozás.

Tisztelettel kívánunk jó egészséget, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Válogatott versenyző szedheti e az immunerősítőt,vagy esetleg tartalmaz olyan hatóanyagot amely tiltott doppinglistán szerepel?

H. Szilárd

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. december 05.

Tisztelt Uram!

Köszönjük érdeklődését. Dopping-labor általi véleményezése/minősítése nem történt a Fachet készítményeknek, de azokon a komponenseken kívül, amelyek feltüntetésre kerültek a címkén mást nem tartalmaznak. Bár maguk az összetevők vélhetően nem szerepelnek tiltott listán, s a gyógygombáknak számos jótékony hatásuk van, Dopping-labor jóváhagyása nélkül nem javasoljuk a fogyasztásukat.
Tisztelettel
Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot