Orvos válaszol - húgyuti fertőzés

Kérdés

Érdeklődöm, hogy létezik-e gyógygomba a krónikus – anatómiai elváltozás /hólyagsérv/ miatti – húgyúti fertőzés kezelésére?
Köszönettel.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. július 22.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük kérdését. A gyógyulást nem tudjuk ígérni, de az antimikrobiális és immunerősítő hatásukon keresztül Önnek segíthetnek a gyógygombák.

Fontos lenne egyensúlyba hozni szervezetét, immunrendszerét, melyek megfelelő működésének biztosításához számos tényező szükséges.

Elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, minél több idő eltöltése a természetben, a lelki egyensúly biztosítása-megtartása, az ideális vitamin ellátottság, s megfelelő omega 3/6 arányú zsírsavak bevitele. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, hiszen a gyógygombákban lévő glükánok az egyik legerősebb természetes immunerősítők. Önnek a Fachet Vital Plusz nevű készítmény tartós fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolással, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával. Érdemes még megemlíteni a bőséges folyadékfogyasztást, s gyógynövények (pl. fokhagyma, petrezselyem, grapefruit olaj, stb.), gyógyteák (pl. zsurlófű, kisvirágú füzike, cickafark, stb.) alkalmazását, illetve a fokozott higiéniát.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota szintén kulcsfontosságú az immunrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását. Felnőtteknek általánosságban ajánlott minőségi termék pl. a Probiotix, az Ön esetében ajánljuk tőzegáfonyás probiotikum tartós szedését.

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást, jó egészséget!

Dr. Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot