Orvos válaszol - ciszta

Kérdés

Cisztáim vannak a petefészkemnél az egyiket műteni kell hamarosan. Szeretném megtudni hogy ön melyik gyógygombát ajánlaná nekem, és a májammal is gond van, kivizsgálás alatt van még, magas gamma – gt érték miatt. Köszönöm.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. augusztus 13.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését. Elsődleges a rendszeres orvosi kezelés, gondozás, mert direkt gyógyulást nem ígérhetünk csupán a gombáktól. Azonban az általunk ajánlott Fachet Vital Plus nevű kombinációs készítmény számos hatóanyagának köszönhetően több területen is képes jótékonyan támogatni a szervezet működését (immunerősítés, antimikrobiális hatás, vese- és májműködést serkentő hatás, vérnyomás-, vércukorcsökkentő hatás, gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, szervezet oxigénfelhasználásának javítása, antioxidáns hatás, stb.).

Valamennyi krónikus állapotból való gyógyulás lehetőségét az adja, ha sikerül a szervezetet mentesíteni azoktól a zavaró hatásoktól, amelyek hosszú idő alatt kibillentették az egyensúlyi állapotból. A zavaró hatások fennmaradása állandóvá teszi a szervezet elhangolódását, s az alkalmazott különféle (tüneti) kezelések mindig csak a következményes tünetek ellensúlyozására irányulnak, így azoktól gyógyulás nem várható.

A gyógyulás kulcsa, hogy a teljes életvitelben olyan változásokat állandósítson a beteg, amelyek összhatása a szervezet működését visszatereli a saját egyensúlyába. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás újrahangolását, a bélflóra rendezését minőségi probiotikummal (pl. Probiotix), gyógynövények alkalmazását, a testmozgás állandósítását (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével), az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják/irányítják a fizikai test folyamatait.

Önnek tehát kiegészítőként a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást, jó egészséget!

Dr. Fachet orvosi csapata

 

Kérdés

Tisztelt Cím! Véletlen leletként, MR felvétel során derült ki, hogy gerincvelőmben c3-4 csigolya között, egy glia sejtburjánzásból kialakult ciszta található, ami mivel semmiféle panaszt nem okoz, megfigyelendő. Szeretném viszont, ha nem növekedne, hanem inkább csökkenne a mérete, Milyen gyógygomba terméket javasolnak erre a célra? Köszönettel!

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. március 06.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Az Ön által említett elváltozás és annak háttere összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

Ezért csupán a gombakészítményekkel önmagukban nem ígérhetünk biztos gyógyulást, azok elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Az Ön esetében a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Orvoscsapat, dr. Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy voltam mammográfiai vizsgálaton, az ultrahangon megállapítottak egy 4mm-es cisztát és egy kis elmosódott foltot. Dr.úr azt javasolta, hogy a cisztát nem látja jónak, mintavételt készített. Az eredményért visszamenve közölték velem, hogy se rosszat, de se jót nem tudnak mondani, mert kevés volt a mintavétel, hogy megtudják állapítani a ciszta milyenségét. 3 hónap múlva kell vissza mennem. Szeretném megkérdezni milyen gyógygomba szedését javasolják. Válaszukat előre is köszönöm! További sikeres munkát kívánok!
Tisztelettel: J. Erika

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. november 19.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Az Ön esetében az alábbi javaslatunk volna.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Jelen helyzetben a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A mell cisztára is lehet szedni gyogy gombát? Ha lehet akkor milyet ajánlanak? Tisztelettel…

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. február 28.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A ciszta szerencsére jóindulatú elváltozás, mégis összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

Ezért csupán a gombakészítményekkel önmagukban nem ígérhetünk biztos gyógyulást, azok elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), de számos egyéb jótékony hatásuk is van. Az Ön számára a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombákcsupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a személyre szabott holisztikus orvosi terápia iránt Ön érdeklődne, kérjükszíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot