Orvos válaszol - Cholangiokarcinóma

Kérdés

dr. T. Magdolna 55 éves gyógyszerész ( most inkább egy “parázós” beteg) vagyok.

Nem egészen 1 hónap leforgása ( labor,UH, CT, PET-CT, szövettan) cholangiokarcinómát dig nosztizáltak peritoneális limphadenopátiával. Kemoterápiás kezelésem tegnap indult- Gencitabin+ Carboplatin kombinàciòval 3hetes ciklusokban májusig. A kivizsgálások alatt rendeltem a FACHET Vital Defense basic gyógygombából ettem is az ajánlott adagolás szerint. Szeretném kérdezni ebben az esetben is most a kemo kezelés alatt szedhetem-e az ajánlott adagolásban.Segítségét és tanácsát köszönöm. Tisztelettel.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2020. február 07.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Telefonos tanácsadásunk kiegészítéseként küldjük Önnek az alábbi részletesebb tájékoztatást. A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A gyógygomba készítmények a kemoterápia alatt is szedhetők, de a beadás napján akár ki is hagyhatók.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot