Orvos válaszol - autoimmun betegség

Kérdés

Tisztelt Címzett: Autoimmun pajzsmirigy betegségem van, meleg göbbel (Hashimotó Thyreoiditis). Labor értékeim TSH,T3,T4 életkorhatáron belül vannak, de mindig magas az anti TPO. Gyógyszert mégsem írnak fel számomra, a vélemény: ha nagyobbodik a göb akkor majd foglalkoznak vele. Készítményeikből szeretném, ha javasolnának számomra.

Válasz

fachet

2021. március 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az említett pajzsmirigybetegség kezelésében kiegészítésként alkalmazhatók a gyógygombák, Önnek a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően), amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással.

Ajánlott a klasszikus és a komplementer medicina ötvözése, kiemelten a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása (pl. makrobiotika), a bélflóra rendezése (minőségi probiotikumok fogyasztása, pl. Probiotix vagy Progastro825), megfelelő aktív életmód, rendszeres testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), és valamennyi tényező közt kiemelten a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait). Mindez kiegészíthető egyes gyógymódokkal (pl. craniosacralis terápia) és gyógynövényekkel, ill. bizonyos készítményekkel, mint pl. CBD-olaj, megfelelő omega 3/6 arányú halolaj bevitele, Kaqun víz fogyasztása, stb.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást 

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt dr/ur utoimmun beteg vagyok melyre het 20 mg methotrexatet szedek jelenleg problema van a hasnyalmiriggyel ,a majjal es a tudon a ct kimutatott egy 3 cm gocot voltam horgotukrozesen de nem talaltak meg az orvosom szerint ez rosszindulatu daganat kerdezem hogy milyen gyogygomba keszitmenyt ajanlott szedni ra szedek meg clopidogrelt, tenox ,d vitamin ,c vitamin, es hasznalom a spiolto-respimatot copd-re valaszat elore is koszonom

Válasz

fachet

2021. március 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk (2×4 kapszula/nap adagolásban), amennyiben az autoimmun betegség miatt nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Ha ez nem áll fenn, a dózis heti, fokozatos emelésével ajánlott a 2×4 kapszula adagot elérni, s minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. Mivel azonban Ön Metothrexatot szed, nem ajánljuk a gyógygombák fogyasztását.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár akár áttét esetén is alkalmazhatók.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt “Orvoscsapat” !

Magam is orvos vagyok, gyermekgyógyász, 44 éves, egészséges életmódot élő, vegetáriánus, stb. Ennek ellenére mellrákot találtunk, szövettan már megvan, a konzílium még jön. Kérdésem: nem differenciált autoimmun betegség (legvalószínűbben antiphospholipid sy) és Raynaud is jelen van, meg IBS. nyilván ezek mind hozzájárultak a kialakult helyzethez. Autoimmun betegségben is szabad szedni a gombát? Édesanyámnak RA, SLE és antiphospholipid sy van, biológiai terápia fog indulni hamarosan. Szedhetjük mi is vagy sem? A többi válaszban rendszeresen előfordul egy kifejezés: “Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen”. Lehetne erről konkrétabbat megtudni, mit jelent a tematikus sorrend és milyen fajta alternatív lépéseket takar? Köszönettel, Mónika

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. november 06.

Tisztelt Hölgyem! 

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével. Az autoimmun betegség önmagában nem képez kontraindikációt, de esetleges immunszupresszív kezelés időszakában a gyógygombák fogyasztása ellenjavallt.
A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak. Az orvostudomány a krónikus betegségekre többnyire csupán tüneti terápiákat tud ajánlani (a műtét, a kemo- és sugárterápia, gyógyszerek, stb. mind ide tartoznak), de ezek mellett a szervezet működését meghatározó folyamatok érintetlenek maradnak, s változatlanul kifejtik romboló hatásukat, továbbra is fenntartják a tüneteket. A betegség, a tünet ugyanis következmény, s a tüneti kezelés csupán a következményeket próbálja eltüntetni, ám a szervezetet kényszerűen elhangoló folyamatokat nem tereli vissza a helyes mederbe. Ezért nem tudnak meggyógyulni az emberek a krónikus betegségeikből. A megoldás, az esély a gyógyulásra tehát a komplex változtatás, egyénre szabott program, testi-lelki-szellemi lefedettségben.
Maguk a gyógygombák is kiegészítő, de fontos és értékes elemei ennek a komplex terápiának. Amennyiben bármiben a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk.
Tisztelettel kívánnunk mielőbbi gyógyulást
Dr Fachet orvosi csapata
Kérdés

Autoimmun betegségre szedhető-e a gyógygomba? / rheumatroid arthritis/ Szeretném elhagyni a Trexán nevű gyógyszer szedését .
Január óta nem szedem és a hCrp értékem így is a megadott értéken belül van. Bár most a vérnyomásom ingadozik arra szedek vérnyomás csökkentőt.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Sándorné

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. április 02.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

Így, hogy Ön nem szedi a Trexant, a tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik egyéb, célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben Ön egy ilyen holisztikus terápiás program iránt érdeklődne, és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást,

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot