Orvos válaszol - asztma

Kérdés

Asthma betegség csökkentésére alkalmas ez a gomba kivonat, gyógyszereim ventolin montelukas

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 03.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Direkt gyógyító hatást az asztmára nem ígérhetünk a gombakészítményekkel.

A Fachet gyógygombatermékek elsősorban az immunrendszer harmonizálásával támogatják a szervezetet, de számos egyéb jótékony hatásuk is van (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, hörgtágító-, nyákürítést fokozó hatás, szöveti oxigenizáció fokozása, stb.). Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását ajánlanánk, mely a szervezet oxigén-felhasználásának javításával és energetizáló hatásával segítheti a fennálló állapot javulását. Javasolt kezdeti adagolás 2×1-2 kapszula naponta (testsúlytól függően), amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (ún. immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Érdemi javulást, fordulatot személyre szabott holisztikus gyógymóddal lehetne esetleg elérni, ami az Ön aktív részvételét is kívánja! Ajánlott a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása (pl. makrobiotika), megfelelő aktív életmód, a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.) és egyes gyógymódok, gyógynövények ill. a Buteyko-légzés alkalmazása.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Dr Ur Nekem elég sok gyogyszert kell szednem , infarktusom volt 5 honapja van viszér, érszükület adenoma a májon, adenoma a mellékvesén allergiás astma frontok jönnek mennek egekbe a vérnyomásom ráadásul az összes gyogyszer árt a májra régebben naponta 3-4 km-ert gyalogoltam minden nap de most hamar elfáradok , szeretném tudni milyen készitményt ajánlana köszönöm

Válasz

fachet

2021. április 13.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Bár sajnos a felsorolt problémákra gyógyulást nem ígérhetünk a gyógygombákkal, azok számos jótékony hatással támogathatják az Ön szervezetét az orvosi terápiák kiegészítéseként. Mindenek előtt fontos lenne, hogy Ön (amennyire lehetséges) vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (ajánljuk a makrobiotikát), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj és CBD olaj) bevitelével, gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Önnek a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix vagy Progastro825).

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Üdvözlöm,

Kb. 10-15 éve van pollenallergiám tavasszal áprilistól júniusig .
Időnként elég súlyos asztma is kialakul .
Legutóbb pár hete vakolatleveréstől a belélegzett por hatására alakult ki elég komoly asztma.
A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a gyógyomba kivonatokkal fel lehet e turbózni olyan szinten az immunrendszert , hogy megszűnjön a pollenallergia és ne alakuljon ki az asztma?

Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:M.Gyula

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. november 11.

Tisztelt Uram!

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Direkt gyógyító hatást az asztmára – miként más betegségekre – nem ígérhetünk a gombakészítményekkel.

A Fachet gyógygombatermékek elsősorban az immunrendszer erősítésével támogatják a szervezetet, de számos egyéb jótékony hatásuk is van (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, hörgtágító-, nyákürítést fokozó hatás, stb.). Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását ajánlanánk, mely a szervezet oxigén-felhasználásának javításával és energetizáló hatásával segítheti az állapot javulását. Javasolt kezdeti adagolás 2×1-2 kapszula naponta (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Érdemi javulást, fordulatot személyre szabott holisztikus gyógymóddal lehetne esetleg elérni, ami az Ön aktív részvételét is kívánja! Ajánlott a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása, megfelelő aktív életmód, a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.) és egyes gyógymódok, gyógynövények alkalmazása. Kiemelten ajánljuk figyelmébe a Buteyko-módszer elsajátítását és alkalmazását, mely komoly állapotjavulást eredményezhet. Amennyiben egy ilyen rendszerbe foglalt, holisztikus program irányában Ön érdeklődést mutatna, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr Fachet orvosi csapata

Kérjen tanácsot