Hogyan kezelhetőek a keringési problémák?

Hogyan kezelhetőek a keringési problémák?

Kezdetben apró jelek is árulkodhatnak arról, hogy keringési zavarunk van: gyengeségérzet, hideg végtagok, visszatérő betegségek, zsibbadás jelezheti jelenlétét. A keringési problémák súlyos szövődményekkel járhatnak, ezért azokat mielőbb kezelni kell. Az orvosi kezelések mellett szerencsére alternatív módszerek is rendelkezésünkre állnak. Köztük a természet ajándékai, a gyógygombák.

keringési rendszer
keringési rendszer

Amikor a vérkeringésben zavar keletkezik – gyengül vagy sérül -, sejtjeinkhez nem jut el az oxigén, sőt az elengedhetetlen tápanyagok sem. Márpedig ezekre a szöveteknek és a sejteknek állandó szüksége van ahhoz, hogy végezzék feladatukat. A feleslegessé vált anyagcseretermékektől és széndioxidtól szintén meg kell szabadulnunk – ezért is nélkülözhetetlen a megfelelő vér- és nyiroknedv keringés. A folyamatos keringetésért a szív a felelős.

Az erek állapota nagymértékben meghatározza, milyen a keringésünk. A mozgásszegény életmóddal, a túlsúllyal, a dohányzással magunk is hozzájárulunk a keringési problémák kialakulásához. S ha már jelentkeznek a keringési problémák, súlyos szövődményekre számíthatunk – például szívrohamra vagy stroke-ra.

Honnan tudjuk, hogy gond van?

A keringési problémák leggyakoribb tünetei közé tartozik a gyengeség, kimerültség, fáradékonyság – ugyanis ha az izmokhoz sem jut elég oxigéngazdag vér, kifáradunk a legkisebb feladattól is. Zsibbadást tapasztalhatunk, mert az idegek nem kapnak elég oxigént és tápanyagot.

A végtagjaink hidegsége ugyancsak árulkodnak a keringési problémákról a kielégítő véráramlás biztosítja a megfelelő hőmérsékletet, ám ha nem jó a vérkeringés, kihűlnek a lábak, a kezek. A láb dagadása (lábödéma) szintén jellemző tünet, melynek hátterében leggyakrabban szív-érrendszeri problémák, vese- ill. nyirokkeringési zavarok állhatnak.

A keringési problémát olykor kísérheti a körmök töredezettsége, hajhullás, hiszen sem a bőr, sem a haj nem kap elegendő tápanyagot és oxigént. Férfiaknál merevedési problémák alakulhatnak ki, szintén a rossz vérkeringés miatt, mivel a szervezet ilyen esetben a nemi szervek vérellátását „másodlagosnak” tekinti.

Talán felfigyelünk arra is, hogy gyakran vagyunk betegek. Egyik bajból kigyógyulunk, de jön a másik, sokáig tart a lábadozás, vagy pl. elhúzódhat a sebgyógyulás. Ennek hátterében az immunrendszer elégtelensége mellett lehet akár keringési probléma is állhat. S ha nem jutnak el a fontos ásványi anyagok és vitaminok a megfelelő helyre, a betegségeket nehezen tudjuk legyőzni.

A keringési problémák: legegyszerűbb megoldás a helyes életmód

A rendszeres testmozgás biztosítása – heti három, 20-30 perces kocogás, gyorsgyaloglás, séta, biciklizés is segít. A különféle távol-keleti mozgásformák, így a jóga, a thai chi, csikung hozzájárulnak a keringés stabilizálásához, serkentéséhez. Jótékony hatású a váltott zuhany alkalmazása, a szauna, az akupunktúra.Nagyon fontos az elegendő folyadékfogyasztás, 2-2,5 liter naponta. Továbbá gyógyteák, ginszeng, gingko, a fokhagyma és a vöröshagyma, labilisabb vegetatív idegrendszer esetén a magnézium és a B-vitaminok kúraszerű használata.

A természet adta gyógygombák szintén igen jótékony hatással bírhatnak keringési problémák esetén: a szervezet talpraállítását több módon segítik.

Dr. Fachet József orvos, immunológus és rákkutató, az MTA doktora olyan, többféle gyógygombát tartalmazó készítményeket fejlesztett ki, amelyek élen járnak az immunrendszer erősítésében, ám a védekezőképesség fokozása mellett növelik a fizikai állóképességet és a betegségekkel szembeni ellenállást is.

Fachet Vital Defense basic
Fachet Vital Defense basic

Fachet Vital Defense basic

A Fachet Vital Defense basic kapszula pecsétviaszgomba, shiitake gomba, mandula- és bokrosgomba, valamint rezveratrol összetételének köszönhetően támogatja a védekezőképességet és az idegrendszert, méregtelenít, csillapítja a gyulladásokat, az allergiát. Hála a shiitake gomba lentinan hatóanyagának a szervezet nemcsak erősebbé válik a betegségek leküzdéséhez, de csökken a vérnyomás és szabályozható lesz a vércukorszint is. A felnőttek számára napi 2×4 kapszula szedése javasolt, melyet C-vitaminnal célszerű bevenni, a gyorsabb felszívódás érdekében.

Fachet Vital Defense plus
Fachet Vital Defense plus

Fachet Vital Defense plus

A Fachet Vital Defense plus kapszula célja az egészségmegőrzés. A gyógygombák között hernyógombát, bokrosgombát, pecsétviaszgombát tartalmaz, melyeket acerola-c és rezveratrol egészít ki. Az immunrendszer szabályozása mellett, mellyel nő a fizikai állóképesség és ellenállóképesség, a gyógygombák tumorellenes hatásúak. Hozzájárulnak az anyagcsere megfelelő működéséhez, csökkentik a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, mérsékelik a magas koleszterin- és vércukorszintet. S ami a keringési problémák esetében kiemelkedően fontos: a vese és a máj mellett a szív működését élénkítik, elősegítve a sebek gyógyulását is. Felnőtteknek napi 2 x 1 kapszula szedése javasolt ebből a gyógygomba készítményből.

A cikket lektorálta:
Javasolt-e az alternatív rákgyógyítás?
Dr. Darnói Tibor
Dr. Fachet gyógygomba független szakértője

Források:

  • http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/heart/hypotension/keringesi-zavarok-kezelese-25269.html
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter