vitiligo

Tisztelt Doktor Úr!
15 éves kisfiam mellkasán tavaly áprilisban megjelent egy fehér folt, ami azóta már tovább terjedt a teste más részeire is.
Megállapították, hogy vitiligo. Mivel autoimmun betegség, ezért a mai állás szerint nem gyógyítható.
Szeretném megkérdezni, javasolja-e gyógygomba szedését? Ha igen, melyik készítményt vásároljam meg?
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

H. Rita

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. augusztus 23.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését, gyógyulást önmagukban a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a szervezetet képesek lehetnek jótékonyan támogatni több módon is, pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, stb.

Fiának a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben (bármilyen egyéb okból kifolyólag) nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás szempontjából fontos lenne, hogy Fia mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és célzott lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Önök részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségükre lehessünk.

Tisztelettel kívánunk jobbulást Fiának

Dr Fachet orvosi csapata