Tüdődaganatra gyógygomba?

A nénikém 76. éves. 2017-ben készült mellkas CT-n bo-i tüdőben felvetődött malignitás lehetősége, melyet PET CT vizsgálat megerősített, továbbá ipsilateralis tüdőhilusi nycs-ban metastasis lehetőségét vetette fel. A tüdőgyógyász bronchoscopos vizsgálatot javasolt, melyet nénikém elfogadott, de a tüdőműtétet nem vállalta. 2018. szept. készült mellkas CT-én bo-n csúcsig érő, 5 cm-es tüdőtumort, ill. pulm metastasisokat véleményezett.
2 hete fullad kisebb terhelésre, a körházban vizet találtak a tüdején amit már egyszer leszívattak. 3 hónapra ismét felgyülemlett a víz a tüdejében, de most már csak injekciós tüvel szívtak le 4 dl. Eddig nem köhögött, láza nem volt, de a tegnapi leszivás után (ami gennyes viz volt) már köhög is. A műtétet most már nem javasolták, azzal az indokkal, hogy a beteg legyengült állapotban van.
Kérem szíveskedjen tájékoztatni, hogy az Önök által forgalmazott készítményt javasoltják-e szedni, ha igen melyiket és milyen adagban, van-e remény arra, hogy ez a készítmény segíthet?
Válaszát előre is szívből köszönöm.

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. január 22.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombákcsupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Sajnos az Ön által leírt állapot már nagyon előrehaladott, így a gyógyulásra kevés az esély. Amennyiben Önök a személyre szabott holisztikus terápia iránt mégis érdeklődnének, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk jobbulást Nénikéjének!