Tendinopatie achiliana

Tisztelt Doktor úr!
A páromnál (33 éves) tendinopatie achiliana-t diagnosztizáltak. Tudni kell róla, hogy rendszeresen járt focizni (heti 2-3 alkalom), imád focizni, gimnazista korában versenyszerűen kosárlabdázott. Most pedig azt mondták, hogy ha nem hagyja abba a focit, a lábnak az erőltetését, akkor elszakadhat az az ín. Van rá esetleg olyan termékük amit ajánlanának rá?
Előre köszönöm válaszát!
Tisztelettel, N.Cs

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2021. június 22.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírt Achilles-ín probléma nem elsősorban valamilyen készítménnyel gyógyítható. Az ínnak mindenek előtt kíméletre van szüksége, hogy a túlterhelésből fakadó túlfeszülése megszűnjön. Erre különféle fizioterápiás kezelések, gyógytorna, sok nyújtás mellett kiemelten pl. a craniosacralis terápia hozhat megoldást, javasoljuk felkeresni a lakóhelyükhöz közeli minősített terapeutát.

Fontos lenne ugyanakkor, hogy Párja vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, de kímélő!!! testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Párjának a Fachet Vital Plusz nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix Max).

Tisztelettel kívánunk Párjának mielőbbi gyógyulást

Dr Fachet orvosi csapata