prosztata daganat

T.Cim
Az alábbi problémáról szeretnék információt kérni,mert nem tudom, hogy mit tegyek.Rosszindulatú prosztata daganatot mutatott ki a biopszia, ezért hormon injekciót kapok, valamint sugárkezelést. A sugárkezelés előtt azt mondta a kezelő orvosom, hogy semmiféle gyógygombát, C vitamint, Bérescseppet ne szedjek, mert akkor nem lesz hatékony a sugárkezelés. Szeretném megkérdezni, hogy valóban igaz-e ez az állitás, és ha nem akkor milyen gyógygombát szedhetnék a fenti problémámra a sugárkezelés mellett. Megjegyzem, hogy korábban kemoterápia mellett szedtem gyógygombát, és nagyon jól türtem a kezelést.
Előre is köszönöm a válaszukat,
Tisztelettel
V. Barna

Válasz

Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata

Rákkutató, immunológus, kórélettanász
2019. szeptember 24.

Tisztelt Uram!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A kemo- és sugárterápia mellett fogyasztott gyógygombák és minimális mennyiségű C-vitamin nem zavarják az említett terápiákat. Engedelmével részletesen összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást,

Dr Fachet orvosi csapata