Bokrosgomba, Grifola frondosa, Maitake

Bokrosgomba
dr. Fachet József
Tudományos publikációk
A Grifola frondosa マイタケ Bokrosgomba

Magyar nevén bokrosgomba, mely a zsemlegombafélék családjába tartozik. A bokrosgomba ehető, kellemes illatú és ízű, húsa puha, fehér, rostos. Ez a ritka gomba júniustól októberig lelhető fel élő tölgy és gesztenyefák tövében. Japán neve maitake, azaz táncoló gomba.

Állatkísérletekben in vivo körülmények között igazolódott tumor ellenes hatása, melynek hátterében a falósejtek és az ún. NK sejtek (természetes ölősejtek) aktiválása áll. A tumor markerek expressziójának csökkentése mellett, kísérleti körülmények között, gátolta az áttétek növekedését!

Hatása: immunerősítő; tumorsejtek direkt megsemmisítése; fehérvérsejtek számának növelése (nagyobb kemoterápia-tolerancia), metasztázisképzés gátlása.

Táncoló gomba

A maitake gomba az egyik legígéretesebb, a gyógygombák közül. Japánban és az Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvend. Japán észak-keleti hegyeiben és Észak-Amerikában őshonos, ma már leginkább kivonat formájában találkozhatunk vele.

Egyik elnevezése, a táncoló gomba származása onnan ered, hogy e gomba megtalálói annyira örültek szerencséjüknek, hogy táncra perdültek, hiszen a Maitake gomba értékét ezüstben mérték.

A kínai orvoslás részét képezi már több száz éve. Nagy mennyiségben tartalmaz béta-glükánt, ami hatékony immunerősítő. Aktiválja a makrofág sejteket, a természetes ölősejteket és a T-sejteket. A rák elleni harcban is segíti az immunrendszert, a pontos rákellenes hatása ezeknek a molekuláknak még nem teljesen világos. A Maitake gomba növeli bizonyos sejtek aktivitását, ami által interleukinek és limfokinek szabadulnak fel, amiknek kemoprotektív (vegyi anyagokkal szemben védő) hatása van, vagyis megállíthatják a tumor növekedését és gátolhatják a rák terjedését. Ezek a sejtek fontos szerepet játszanak az immunitás kiépítésében, és megakadályozzák a szabad gyökök károsító hatásait.

FACHET VITAL DEFENSE PLUS

Ez a rendkívül hatékony immunerősítő készítmény 3 gyógygomba kivonata és a rezveratol mellett természetes eredetű C-vitamint is tartalmaz. Szedése több oldalról fokozza az immunvédekezést, így szervezetünk ellenállóbb lehet a krónikus betegségekkel szemben is.

Az ön kosarában tétel van


Superum C

Természetes C vitamin

Tökéletes kiegészítője a Fachet Defense Basic és Fachet Defense Plus termékeknek!

A Superum C olyan prémium minőségű, elnyújtott leadású természetes C-vitamin készítmény, amely 8 féle növényi kivonat kombinációját tartalmazza.

Ez a növényi klorofillal színezett kapszula 500 mg C-vitamint, 300 mg citrus bioflavonoidot és 50 mg rutint, polifenolokat, továbbá réz- glükonátot tartalmaz. Emellett antioxidáns hatású acerola (Malpighia glabra), csipkebogyó (Rosa canina) kivonat, fekete áfonyából (Vaccinium myrtillus) kivont antocianin, és a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok is megtalálhatók a Superum C-ben.