Miért jó a gyógygomba? Ismerje meg közelebbről a legfontosabb gomba fajtákat!

A gyógygombák ugyanúgy, mint a növények, számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre káros, más része azonban hasznos is lehet. Ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy léteznek gyógygombák is.

Pecsétviaszgomba

Ganoderma

A vörösbarna színű pecsétviaszgomba vagy lakkostapló (kalapját és tönkjét vastag lakkréteg borítja) az egyik legszebb gyógygomba, mely a Föld szinte bármely részén megtalálható. Sokan nem gondolnák mennyi pozitív hatással rendelkezik. 

Ha szeretne többet megtudni a pecsétviaszgombáról, kattintson a tovább gombra.

Kínai hernyógomba

Cordyceps Sinensis

Ha energiánkat szeretnénk növelni, főleg ilyenkor tavasszal, a leghatásosabb erre a gyógygomba fajták közül a kínai hernyógomba. Nemcsak energikusabbak leszünk, általános életminőségünk is javulni fog. Kimagasló a betegségmegelőző hatása is.

Ha szeretne többet megtudni a kínai hernyógombáról, kattintson a tovább gombra.

Bokrosgomba

Grifola frondosa

Különleges gomba fajta, mely a zsemlegombafélék családjába tartozik. Ez a ritka gomba júniustól októberig lelhető fel élő tölgy és gesztenyefák tövében. Igazolt tumorellenes hatása és számoz pozitív tulajdonsága van.  

Ha szeretne többet megtudni a bokrosgombáról, kattintson a tovább gombra.

Mandulagomba

Agaricus blazei Murill

A mandulagomba egy vízben oldódó poliszacharidot (cukrokból álló makromolekula), béta-glükánt tartalmaz, immunerősítő hatását ennek a vegyületnek köszönheti. Több kutatás is bebizonyította daganat- és vírusölő hatását, valamint eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében.

Ha szeretne többet megtudni a mandulagombáról, kattintson a tovább gombra.

Shiitake gomba

Lentinus edodes

A shiitake gomba igazi gyógyírként ismert, rendkívül jó gombaölő, rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejét a lentinán nevű hatóanyagának köszönheti, ami az immunrendszer erősítését és a fertőzések, betegségek leküzdését szolgálja.

Ha szeretne többet megtudni a Shiitake gombáról, kattintson a tovább gombra.

Süngomba

Hericium erinaceus

A süngomba, vagy másik nevén oroszlánsörény-gomba Észak-Amerikában, Európában, Kínában és Japánban őshonos. Cseppkőre, vagy az oroszlán sörényére hasonlító, fehér színű parazitagomba, melynek népszerűsége világszerte növekszik számos jótékony hatásának köszönhetően.

Ha szeretne többet megtudni a süngombáról, kattintson a tovább gombra.

Chaga gomba

Inonotus obliquus

A chaga, vagy magyar nevén a hamvaskéreg gomba, az Északi területeken, Szibériától Kanadáig mindenütt megtalálható. Kinézete hasonlít a megégett, elüszkösödött fatörzshöz. Jótékony hatásait már évezredek óta kihasználják egészségmegőrzésre, immunerősítésre és különféle betegségek kezelésére.

Ha szeretne többet megtudni a chaga gombáról, kattintson a tovább gombra.

A Fachet gyógygomba készítmények receptjét és összetételét, prof. dr. Fachet József világszerte elismert több évtizedes kutatás tudományos eredményei alapján állította össze. Rendkívül nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy a felhasznált alapanyagok kizárólag a világ legjobb, természetes termőterületeiről érkezzenek, melynek eredményeképp születtek meg a Fachet prémium minőségű termékek.