Miért is gyógygomba?

gyógygomba
dr. Fachet József

Hippokratészről sokan úgy vélik, hogy a modern gyógyszerészet atyja, s bár ez igaz is, van ebben egy kis irónia. Hippokratész nem hitt a gyógyszerekben, úgy vélte, hosszú távon ártalmasak az emberi szervezetre. Abban hitt, hogy a testünknek másra van szüksége, megfelelő pihenésre, diétára, tiszta levegőre és a természet adta gyógynövényekre.

Századokon keresztül próbálták a hagyományos gyógyszerészetet összeolvasztani a természetes gyógynövényekkel, különösen akkor, amikor olyan betegségek leküzdéséről volt szó mint a rák vagy akár az allergia.

Sajnos a gombáról az embereknek elsődlegesen még mindig az egyes fajták mérgező hatása jut eszébe, pedig elenyésző százalékukra lehet azt mondani, hogy az emberi életre veszélyes lehet.

A nagygomba fajoknak nagyjából kb. három százaléka mérgező és ez kevesebb, mint a mérgező növényfajok aránya. Ha nem magunk szedjük, hanem megfelelő helyről vásároljuk, ez a veszély teljesen elkerülhető.

A gombák, ugyanúgy, mint a növények, számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre káros, más része azonban hasznos is lehet. Ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy léteznek gyógygombák is.

A kínaiak és az egyiptomiak az elsők között voltak, akik értékelték és kiemelték a gombákat. Egyiptomban a halhatatlansággal társították, a királyi család étkezéseiben pedig specialitásként tartották számon.

Sok országban, Ázsiában és Kelet-Európában éveken keresztül szintén kutatták a gyógygombát és hatásait. Kínában különösen nagy becsben tartották és a hosszú élettel társították. Ezekben a kultúrákban mindig kiemelt helyen szerepeltek a gombák és természetesen az étkezés részét képezték, hittek gyógyító erejében.

Ma a gomba mindenhol a világban fényűző éttermekben a drága konyhák részét képezik. Az alternatív gyógyászatban szintén nagyon fontos szerepet tölt be értékes hozzávalókat ad a természetes immunerősítés terén.

Ma már rengeteg kutatás és tény támasztja alá a gyógygombák jótékony hatását.

FACHET VITAL DEFENSE PLUS

Ez a rendkívül hatékony immunerősítő készítmény 3 gyógygomba kivonata és a rezveratol mellett természetes eredetű C-vitamint is tartalmaz. Szedése több oldalról fokozza az immunvédekezést, így szervezetünk ellenállóbb lehet a krónikus betegségekkel szemben is.

FACHET VITAL DEFENSE BASIC

Prof. Dr. Fachet József rákkutató eredeti receptje szerint készül, négyféle gyógygomba és rezveratrol felhasználásával. Széles spektrumú immunerősítő készítmény, csak természetes összetevőkből. Célzottan segíti szervezetét a krónikus betegségek legyőzésében.

Az ön kosarában tétel van


C-vitamin

A C-vitamin szedését ajánljuk Fachet Vital Defense Basic kapszula mellé, mivel támogatja annak felszívódását. A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, segítségével a szervezetet érő káros rákkeltő anyagok ellen az immunrendszer védekezőképessége erősebben helyt tud állni.