Dr. Fachet és Dr. Chihara története

Dr. Fachet és Dr. Chihara
dr. Fachet József

Hogyan és mikor találkoztak először?

"1973-ban, Londonban a nemzetközi tekintélyű Ciba Foundation kerekasztal megbeszélést hívott össze az immunpotenciáló szerek kutatásával foglalkozó szakemberek számára, ahova nagy megtiszteltetésképpen engem is meghívtak.

quote
8 közös publikáció is készült a rákkutatásaik folyamán

Ennek célja nem csupán a szakmai eszmecsere volt, hanem az is, hogy a tudósok személyesen is megismerkedjenek egymással. Tapasztalatot cserélhettek, és tudományos együttműködéseket is létrehozhattak. Itt ismertem meg Goro Chihara professzort, aki a Japán Nemzeti Rákkutató Intézet osztályvezetője volt. Goro azt mondta: „Kedves Kolléga, Ön is azt kutatja, amit én elkezdtem. Én is gomba poliszacharidával szeretném gyógyítani a daganatos kísérleti állatokat, mert meggyőződésem, hogy ez az emberek gyógyításában is mérföldkő lehet!” Engem mindez is csak megerősített abban, hogy jó úton járok. A kémikus, farmakológus kolléga azt javasolta, hogy működjünk együtt, majd ők előállítják a hatóanyagot, én pedig kutassak tovább. Végzettségének köszönhetően a hatóanyag kimutatása és előállítása viszonylag könnyedén lehetővé vált számára. Felajánlotta, hogy a tiszta hatóanyagból ad nekem egy nagyobb mennyiséget, amit elvihetek Magyarországra, hogy vizsgáljuk ki, ez a hatóanyag hogyan, milyen hatásmechanizmus alapján képes gátolni a rákos sejtek elburjánzását, és elősegíteni az immunrendszer megerősítését.

1971-től én már az MTA Szegedi Biológiai Központjában voltam immungenetikai osztályvezető, ezért lehetőségem volt arra, hogy vállaljam a kérdéses hatóanyag hatásmechanizmusának részletes vizsgálatát. A szegedi központ – politikailag is – nagy befolyással bíró alapítója, Straub F. Brúnó akadémikus professzor támogatta a kutatásomat. Tőle szabad kezet kaptam a kutatásokra."

Prof. Dr. Fachet József

Dr. Fachet és Dr. Chihara
Dr. Fachet és Dr. Chihara

Az ön kosarában tétel van


Superum C

Természetes C vitamin

Tökéletes kiegészítője a Fachet Defense Basic és Fachet Defense Plus termékeknek!

A Superum C olyan prémium minőségű, elnyújtott leadású természetes C-vitamin készítmény, amely 8 féle növényi kivonat kombinációját tartalmazza.

Ez a növényi klorofillal színezett kapszula 500 mg C-vitamint, 300 mg citrus bioflavonoidot és 50 mg rutint, polifenolokat, továbbá réz- glükonátot tartalmaz. Emellett antioxidáns hatású acerola (Malpighia glabra), csipkebogyó (Rosa canina) kivonat, fekete áfonyából (Vaccinium myrtillus) kivont antocianin, és a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok is megtalálhatók a Superum C-ben.